NOVO en Château Neercanne: Maastricht Culinair’s Chef’s Switch

Rodny Welters, chef-kok van NOVO new dining, en Gilbert von Berg, chef de cuisine van Château Neercanne, duiken op 2 mei samen de keuken in voor een bijzonder zes-gangen diner. Dit zal niet de laatste keer zijn dat twee chefs uit het Maastrichtse dat doen, de Chef’s Switch is een nieuw initiatief van Maastricht Culinair en zal in de toekomst ook door andere leden georganiseerd worden.

Het idee

De Chef’s Switch is een idee van Rodny Welters. Net zoals hij samen met zijn compagnon Jareau van Heuvel bij NOVO de hele dag bezig is met vernieuwen, doet hij dat binnen de culinaire vriendenclub duidelijk ook. ,,We gaan we op reis om inspiratie op te doen, maar waarom zo ver weg als er nog zó veel inspiratie dicht bij huis te vinden is?’’ Met het idee voor de Chef’s Switch wil hij niet alleen leren van zijn collega’s, hij wil er ook een frisse wind mee door de Maastrichtse horeca blazen.

Gilbert von Berg was het eens met de gedachte van Rodny, ,,Het idee van Rodny vind ik super. Hopelijk zullen meer chefs geënthousiasmeerd worden om mee te doen, zodat wij ons als culinair Maastricht beter op de kaart kunnen zetten.’’

NOVO x Château Neercanne

De eerste Chef’s Switch vindt plaats bij NOVO new dining, waar Rodny Gilbert voor een avondje heeft uitgenodigd in zijn keuken. Samen verzorgen zij een zesgangendiner waarin het beste de twee chefs verwerkt is. Op woensdag 9 oktober worden de rollen omgedraaid en neemt Rodny plek in de keuken van Château Neercanne. Voor beide avonden wordt het menu inclusief drank á €99 geserveerd. Reserveren voor 2 mei kan via 0432041169, voor 9 oktober via 0433251359.

Nog meer switchende chefs

Na de aftrap van NOVO en Château Neercanne volgen ook andere restaurants van Maastricht Culinair. Op www.maastrichtculinair.nl is een actueel voerzicht te vinden van alle Chef’s Switches.