Restaurant Danyel maakt nieuwe start op Sint Pieter

Gebakken ganzenlever met een saus van stroopwafel, oesters, kreeft, zwezerik en dorade royal in zoutkorst. Om maar eens wat te noemen. In de keuken van restaurant Danyel wordt nog altijd klassiek gekookt; wat dat betreft is er weinig tot niets veranderd. Wat wel veranderd is, is het adres: restaurant Danyel verhuisde kortgeleden van het Boschstraatkwartier naar Sint Pieter. 

Zowel Hotel de Pauwenhof aan de Boschstraat als het daarin gelegen Restaurant Danyel werden vierenhalf jaar lang gerund door Danyel van den Bogaard. Het besluit om Hotel de Pauwenhof te sluiten heeft ervoor gezorgd dat Danyel in de loop van 2017 op zoek moest naar een nieuwe locatie voor zijn restaurant, dat een notering heeft in de Michelin-gids. In zijn zoektocht naar een geschikte nieuwe plek stuitte hij op het pand aan de Observantenweg 3 in Sint Pieter.

Danyel kan niet blijer zijn met de nieuwe locatie van zijn restaurant. ,,Hier zit mijn doelgroep”, vertelt hij terwijl hij tevreden naar buiten kijkt. De veronderstelling dat de locatie op de Boschstraat misschien wat makkelijker te bereiken was, wuift hij snel van tafel. ,,In de Boschstraat kwamen voornamelijk mensen die de stad in- of uitliepen. Hier daarentegen gebeurt zo veel. Hier komen zowel bezoekers aan de stad als mensen die de grotten of Fort Sint Pieter bezoeken’.

Open keuken

Behalve met zijn nieuwe plek is Danyel vooral ontzettend blij met de open keuken die hij tegenwoordig heeft. Contact met zijn klanten is voor hem belangrijk. Bij binnenkomst heet Danyel zijn gasten persoonlijk welkom. Ook licht hij zelf het menu toe. Tijdens ons gesprek duikt Danyel een paar keer de keuken in en serveert de gerechten daarna zelf uit.

Bij Danyel kun je overigens ook na de verbouwing nog terecht voor ‘Danyel benchmarks’ zoals hij ze zelf noemt. Zwezerik, ganzenlever, kreeft en oesters zijn echte Danyel-klassiekers en staan al jaren steevast op de kaart. Voor de rest is de menukaart divers en internationaal. De Franse chansons die de zaak vullen en de zon die hier bij mooi weer de hele dag door naar binnen sijpelt, geven je het gevoel dat je op een zonnige dag in het Zuid-Franse ‘Saint Pierre’ bent.