Dé hapjes van de eerste dag Preuvenemint 2019

Dit weekend mogen we weer. Met z’n allen genieten van wijn, spijs, gezelligheid én mooi weer. Smakelijk Maastricht bezoekt voor jou alle standhouders van het Preuvenemint en geeft je een kijkje in de keuken. Dit wil je preuven!

Bouchon d’en Face / La Bru’sserie – stand 1

Er is al veel geschreven over de stand van Bouchon d’en Face op het Preuvenemint. Het team van de brasserie in Wyck staat daar namelijk samen in de keuken met een voormalig tweesterrenchef uit België, die tevens een bekend tv-kok is. Bij de Bouchon kun je dit weekend je smaakpapillen op z’n Frans laten verwennen. Mij wordt de ceviche van hamashi met sinaasappel aangeraden. Een bijzonder samenspel van geuren, kleuren, smaken & texturen. Zeker voor herhaling vatbaar.

Saveurs m’eats Avontuur – stand 8

Ze staan bekend om hun ballen, maar dat betekent zeker niet dat dat alles is dat je bij de stand van Saveurs m’eats Avontuur kunt preuve. Integendeel, er staat van alles op het menu, van de befaamde ballen tot pasta, scampi’s & een sexy chicken cornetto, een ijshoorntje gevuld met pikante kippendijtjes, koolsla en slagroom van kaas. Heerlijk.

Crossing Borders / Sauter Wijnen – stand 6

Bij de stand van Crossing Borders preuve we tonijntartaar met yuzu & wasabi op een maïscracker. Deze komt uit de keuken van De Leuf en smaakt naar meer. Behalve dit Aziatisch getinte gerecht staan er bij Crossing Borders gerechten op de kaart van Vivendum, Café Sjiek, SOFA & La Becasse uit op het menu. Er wordt ons door andere bezoekers in de stand dan ook geadviseerd ‘om zeker even de pasta van Vivendum’ of ‘Smeus van SOFA’ te proeven.

’t Rommedoeke – stand 9

Bij ’t Rommedoeke koop je delicatessen, lokaal of van iets verder weg. In aanvulling op deze delicatessen, geserveerd op bijvoorbeeld kaasplankjes en tapasschotels, serveert ’t Rommedoeke op ’t Preuvenemint belegde broodjes, pasta’s en een vegetarische Thaise pannenkoek. Die laatste mogen wij proeven en is een heus smaakbommetje.

Tout à Fait – stand 13

In aanvulling op een viertal ogenschijnlijk smakelijke hoofdgerechten, serveert Tout à Fait een share & dine plank. Bart Aussems raadt ons deze vanavond aan. Touts Preuve Plank is een feestelijke stellage waar gedroogde livar ham & gerookte zalm aan hangen en andere lekkernijen – livar balletjes, gekonfijte tomaat, geitenkaasjes – onderin liggen.

Harbour Club / Sense by Foodtastic – stand 15

Dit jaar slaat Harbour Club de handen ineen met Sense by Foodtastic. Sense is een sterrenzaak uit Den Bosch. Vanavond verrast chef Dennis Middeldorp ons met een drietal vegetarische hapjes: tempura groenten, Libanees platbrood met huisgemaakte hummus & een vegetarische bao bun. Ook ‘thuis’ in Den Bosch kookt de chef graag vegetarisch. Je hebt immers niet per se vlees nodig voor een geslaagd gerecht, vindt hij. Carnivoren niet getreurd, er staan ook gerechten met vlees – onder andere van de BBQ – op het menu van stand 15.

Brasserie Tapijn – stand 3

Preuvenemissie Tapijn staat in het teken van vier dagen lang genieten van lekker eten, van elkaars gezelschap en voor het goede doel. Dat doet Tuur Huijbregts met een stand in de stijl van zijn kazerne en een menukaart vol strategisch lekkers, met de Flammkuchen als absoluut paradepaardje. Die mag ik vanavond dan ook preuve en heeft, zo oordeel ik, zijn goede naam dubbel en dik verdiend.

Clichee meets DARQ – stand 21

Samen op het Preuvenemint brengen Clichee & DARQ alles voor een complete maaltijd. Oestertjes om mee te beginnen, een selectie aan wijnen, cocktails & andere drankjes voor de dorst, streetfood als hoofdgerecht en heel veel chocolade om het feest af te sluiten. Wij delen eerst een heerlijk malse burger op een rode bun met krokante zoete aardappel frietjes van Clichee en sluiten af met de guilty chocolate pleasure van DARQ. Leuk om te weten: zondag staat er bij stand 21 een complete brunch op het menu.

Vanavond gaat Smakelijk opnieuw een rondje preuve. Volg onze online kanalen om ook van dit rondje niets te missen!