Dé hapjes van de tweede dag van het Preuvenemint

Dit weekend mogen we weer. Met z’n allen genieten van wijn, spijs, gezelligheid én mooi weer. Smakelijk Maastricht bezoekt voor jou alle standhouders van het Preuvenemint en geeft je een kijkje in de keuken. Dit wil je preuven!

De Twiefeleers – stand 24

Dit Preuvenemint staat Arthur Kissels van Tuur de Luxe een paar keer per dag achter de pannen om live paella te bereiden. De geur die dit met zich meebrengt ruik je van verre en dat is absoluut geen straf! Wij mogen vanavond de paella proeven, die al net zo lekker smaakt als dat ie ruikt. Bij de paella drinken we een Pornstar Martini, geshaked door Shake ‘n Serve. Wellicht niet de meest voor de hand liggende optie in deze combinatie maar absoluut het preuve waard. En na het preuve? Even heerlijk bijkomen op de twijfelaar van de Twiefeleers!

Beluga loves you x BRUT 172 – stand 22

In de stand van Beluga loves you en BRUT 172 is het één groot feest. Zo beweegt de mensenmassa vrolijk mee op technobeats, worden er elke avond gratis snacks uitgedeeld en gingen er de eerste avond alleen al 500 flessen rosé doorheen. Je zou bijna vergeten dat je hier ook kunt proeven, en hoe! Op de menukaart vinden we ogenschijnlijk simpele gerechtjes, waaronder de Beluga frikandel & saté’kes. Wij preuve vanavond de filet american, geserveerd met rozenwater, couscous en kimchi. Een absolute aanrader die ik in elk geval vandaag nog een keertje ga bestellen!

Le Bon Vivant – stand 2

In zijn romantische kelder aan de Capucijnenstraat heeft Bjorn Dijkstra veel, maar een terras ontbreekt. Daarom trekt ie iedere zomer voor een weekend naar het Vrijthof. Hier staan dit weekend gerechten op het menu die we kennen van de autodidactische patron-cuisinier, wij preuve de rode biet met feta, kamut en truffel espuma & entrecote met chimichurri en gedroogde tomatencrème. Beide bakjes gaan leeg.

Bali Bar – stand 20

Een echte Preuvenemint-klassieker: de saté’kes van de Bali Bar, voormalig Gadjah Mas. In de gezellig hoek richting het Jekerkwartier is het de hele dag gezellig doe je je smaakpapillen de kost met internationale smaken en sluit je de avond af met nog een beetje lekkers. Zoals de saté’kes uit de keuken van Edward. Gewoon goed, mals en met knapperige uitjes boven.

Amphitryon – stand 26

Bij de Maastrichtse studentenvereniging Amphitryon bestellen we een hoofdgerecht, je kunt er echter ook terecht voor een complete maaltijd. Op aanraden van de bediening wordt dat de grilled universe: flat iron steak, zwarte pasta, gegrilde groentes en Provençaalse saus. Mijn collega merkt tijdens het preuve op dat het niveau van koken en gastvrijheid, erg hoog ligt hier. Vooral met het gegeven dat dit ‘nog maar’ studenten zijn in het achterhoofd is dat iets war absoluut opgemerkt mag worden.

Bufkes – stand 18

Simpel maar altijd goed: een broodje Bufkes. Misschien is het Preuvenemint niet de eerste plek waar je aan een goed gevuld Bourgondisch broodje denkt, toch zijn de broodjes hier razend populair. Wij preuve – echt proeven is het niet, deze hebben we in ons leven al heeel vaak gegeten – de buf Limbourg. Limburg speciaal, met super mals vlees.

Vanavond gaat Smakelijk Maastricht opnieuw een rondje preuve. Volg onze online kanalen om ook van dit rondje niets te missen!