De historie van Beluga in negen smakelijke gangen

Rolmopsjes van Yellow Tail en Gillardeau oester met frisse sinaasappel en lichtpittige kimchi/king krab in krokante karamel met krablever, yuzummayonaise en kaviaar/filet americain van M.R.IJ. rundvlees ‘Piet van den Berg’ met groentjes in piccalilly.

Drie Beluga-klassiekers die van de menukaart knallen als een luisterrijk gedicht dat je alleen al bij het lezen het water in de mond doet lopen.

De drie gerechtjes – die zoals je bij Beluga mag verwachten ook nog eens prachtig zijn opgemaakt – zijn in het Maastrichtse tweesterrenrestaurant tot juni dit jaar te bestellen in een speciaal menu, dat tijdens de lunch in vier, vijf of zes gangen op tafel komt. Tijdens het diner bestaat het menu zelfs uit negen gangen.

Een menu dat overigens aanvangt met de overbekende ‘Hit Me’, het allerbekendste gerechtje van Beluga. Deze amuse bestaat uit een glaasje met daarin een koekje dat je stuk moet slaan om bij een overheerlijke crème van Parmezaanse kaas te komen, die je weer moet vermengen met tomaat en basilicum.

Op het menu

Na de rolmopsjes, de krab en de filet americain is het tijd voor achtereenvolgens lauwwarme ganzenlever met zoetzure peer en kokos, gestoomde zeetong met pompoen in een lichte jus van citrus & kerrie, tartetatin van gekaramelliseerde witlof met zacht gegaarde kreeft en friszure botersaus, kalfsvlees uit Margraten met gestoofde kalfswang en zwezerik ‘ossobucco’, warme kaascake, saus van appel met rozemarijn en blu di bufela en last but not least 100% passie & vanille. Wie voor een vier of vijf gangen lunchmenu kiest, mag zelf kiezen welke van de bovengenoemde Beluga-klassiekers hij nog één keer wil kiezen.

Wie de gelegenheid te baat wil nemen om zijn smaakpapillen te plezieren met alle de Beluga’s Favourites lunch, kan dat doen tegen de alleszins redelijke prijs van 100 euro voor een all-in 4-gangen lunch tot 150 euro voor een all-in 6-gangen lunch (los kosten de gerechtjes 25 euro). Toegegeven: goedkoop is het niet, maar dat kan ook niet in een restaurant als dit, waar op het allerhoogste niveau gekookt wordt.

Wie echt gek wil doen – en kraaiend van gastronomisch geluk het pand aan Plein 1992 wenst te verlaten – doet er goed aan te kiezen voor de all inclusive diner formule (230 euro), waarbij de negen Beluga-klassiekers worden begeleid door een aperitief, bijpassende wijnen, water en koffie of thee.

Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.belugalovesyou.com