Gin tonics - Wycker Cabinet

De nieuwe kaart van ’t Wycker Cabinet

In het najaar van 2017 ging bij ’t Wycker Cabinet de nieuwe menukaart in. De bistrot in Wyck introduceerde onder andere heerlijk uitgebreide ontbijtjes die in ieder geval bij de redactie van Smakelijk Maastricht goed in de smaak vielen. Vandaag is het weer zo ver, de kaart gaat om en wij mochten alvast even kijken wat er gaat veranderen!

Wijn, wijn en nog eens wijn

Bij ’t Wycker Cabinet kun je terecht voor maar liefst achttien open wijnen. Dat aantal blijft ook met de nieuwe kaart hetzelfde maar de indeling wordt anders. Zo zal de kaart vanaf vandaag bestaan uit een deel aperitiefwijnen – ideaal tijdens de lunch en apéro – en een deel wijnspijs-wijnen – met zorg gekozen begeleidende wijnen voor bij één van de smaakvolle gerechten tijdens lunch en diner. Momenteel volgt een deel van het team van ’t Wycker Cabinet een SDEN3 wijncursus. Met de kennis die ze hier opdoen achter de hand zullen zij een meer adviserende rol gaan spelen op het gebied van wijnen en wijnspijs-combinaties.

De wijnen op de menukaart blijven gevarieerd in prijs en kwaliteit. In een antiek kastje op een prominent plekje in de zaak worden tevens een aantal flessen exclusieve wijnen tentoongesteld. Deze zijn speciaal voor bijzondere gelegenheden te bestellen.

Bier van ’t huis en GT’s

In samenwerking met Brouwerij Zuyd in Maastricht is ’t Wycker Cabinet druk in de weer geweest met de ontwikkeling van een eigen huisbiertje. Dit klassieke witbier gaat richting een IPA-biertje en heeft een citrus en fruitige hop aroma. Tevens worden 3 van de 12 gin-tonics op de menukaart van ’t Wycker Cabinet vervangen.

Gin tonics - Wycker Cabinet

Alles lokaal

Het gebruik van lokale producten is altijd al een essentieel onderdeel geweest van het concept van ’t Wycker Cabinet. Niet gek dan ook dat onder andere een deel van hun vleeswaren tot voorkort bij de buurman gehaald werden. Buurman meesterslager Joep Schürmann sloot echter na 110 jaar ondernemen afgelopen Pasen de deuren. De nieuwe toeleverancier van onder andere de verse carpaccio en de dry-aged côte à l’os van het Limousin- en Parthenaise rund is Daily Fresh food in Geleen. De afdelingschef van de slagerij van Daily Fresh Food is tevens tweesterren veehouder, beide soorten runderen worden op een natuurlijke en verantwoorde wijze grootgebracht en dat proef je terug in het voortreffelijke vlees. Eigenaar Sander Verhoeven vond het vooral belangrijk dat ze niet hoeven in te binden op kwaliteit en op deze manier hoeft dat ook niet.

Tevens gaat ’t Wycker Cabinet met ingang van de nieuwe kaart samenwerken met Rokerij van Lieshout uit Bunde waar onder andere de gerookte zalm en makreel vandaan komt.
Dit in aanvulling op de reeds bestaande lokale relaties met onder andere Simon Levelt, ’t Rommedoeke, de Apostelhoeve, Bakkerij Brokel, Brouwerij Zuyd en Daalhoeve Maastricht.

Ontbijten bij ’t Wycker Cabinet

De ontbijtkaart van ’t Wycker Cabinet blijft maar wordt lichtelijk aangepast. De ontbijtjes worden iets minder uitgebreid en kunnen naar wens aangevuld worden met diverse extra’s.

Terrasje pikken

Na lang zoeken verscheen zo’n twee maanden geleden het nieuwe terras van ’t Wycker Cabinet. Witte stoeltjes zoals je ze in Lissabon overal tegenkomt vormen het decor voor een zomer heerlijk borrelen, dineren en genieten op een van de fijnste plekjes van Maastricht.

Lees meer over dit restaurant