Eigenaren Brasserie Mijn Streek openen nieuwe zaak in Maastricht
Onlangs nog door Michelin bekroond met een Bib Gourmand en nu alweer klaar voor de volgende stap. Tim Sieben, Levy Smit en Alan Oostrom, de drie jonge ondernemers achter de succesvolle brasserieformule Mijn Streek op het bovenste etage van het fameuze Glaspaleis in Heerlen, breiden hun imperium uit. In maart nemen zij hun intrek in het voormalig pand van Slagerij Schürmann, aan de Wycker Brugstraat 27 Maastricht. De bekende slager sloot in april dit jaar de deuren.
Onder de naam Onglet maakt de slagerij van de familie Schürmann na 110 jaar plaats voor een nieuw winkel- en horecabedrijf. Met Onglet (longhaas; ook wel Maastrichtse biefstuk genoemd) verandert een van de de bekendste etalages van Maastricht in een ‘vitrine’ met een ruim assortiment aan belegde broodjes en charcuterie voor onderweg, aldus de drie compagnons. ,,Daarachter krijgt het voormalig slagers-atelier een bijzondere invulling, waar eten en drinken een unieke ervaring zal zijn.”
Volgens Smit, die zijn sporen onder meer verdiende als gastheer bij het schuin tegenover Onglet gelegen Hotel Beaumont, gaat het om een fine dining-concept, met zeven dagen per week diner en van donderdag tot zaterdag ook lunch. Om de speciale band met Maastricht te benadrukken komt in het interieurontwerp van Onglet de historie van het pand centraal te staan.
Overigens belicht ook de naam van de nieuwe zaak een klein stukje Maastrichtse culinaire geschiedenis: de bekende, inmiddels gepensioneerde Maastrichtse kok Jacques Zéguers probeerde zijn gasten steevast te verrassen met het typisch Franse gerecht onglet de boeuf. ,,In Maastricht werd het ooit veel gegeten”, vertelde hij enkele jaren geleden. ,,Ik heb het op de kaart staan omdat het het mooiste, het sappigste, het meest smaakvolle vlees is dat je je maar kunt voorstellen. Ik verkoop het niet als longhaas, maar als Maastrichtse biefstuk, omdat de mensen het anders associëren met orgaanvlees en het dus niet eten.”
Wellicht komt daar met Onglet verandering in.