Wat is de ideale manier op een stad te ontdekken? Met een WijnSpijs wandeling natuurlijk! Afgelopen zondag liepen we de wandeling in Strijp langs vijf restaurants: Radio Royaal, Popei, Evoluon, Pastryclub en Soul Kitchen. Het concept is simpel: tussen 12 en 17 uur wandel je langs vijf restaurants en bij elke stop krijg je een gerechtje en bijpassend wijntje. 

Popei & Pastryclub

We beginnen de wandeling met een broccoli-taartje bij Popei. Vers en huisgemaakt, daar houden we van. Van buiten crispy en gevuld met ui, ei, zongedroogde tomaat en bovenop geitenkaas. Daarbij een biologische Sauvignon Blanc. We lopen verder en komen bij PastryClub, gevestigd in ‘de Machinekamer’ op Strijp-S. En uniek concept waarbij patisserie, chocolaterie, confiserie, salon de thé, proeverij en ijssalon worden gecombineerd. Jurgen Koens serveert ons een heerlijke crème chiboust met lyche, basilicum en crumble. Daarbij drinken we een Italiaanse prosecco!

WijnSpijs Wandeling Eindhoven
Popei
WijnSpijs Wandeling Eindhoven
PastryClub

Soul Kitchen & Evoluon

We vervolgen onze wandeling naar Soul Kitchen en Evoluon. Bij Soul Kitchen proeven we Iberico spek met venkel, gemarineerde appel en zoete aardappel met daarbij Tinto de Verano, oftewel Spaanse zomerwijn. Soul Kitchen is de plek waar je kunt lunchen, borrelen en dineren, kortom; hier is van alles mogelijk. We lopen weer door richting Evoluon. In het mooie strakke restaurant wordt een tataki van rund met een crème van bataat, zoet-zure komkommer, tomaat, champignons. Het malse vlees en krachtige saus zijn een uitstekende combinatie.

WijnSpijs Wandeling Eindhoven
Soul Kitchen
WijnSpijs Wandeling Eindhoven
Evoluon

Radio Royaal

De laatste stop is bij Radio Royaal! Gevestigd in Philips’ voormalige energiehuis. Dertienhonderd vierkante meter onopgepoetst industrieel design met een Frans-Duitse keuken. We proeven een bladerdeegtaartje met bonen, crème van paprika en kaas. Daarbij een frisse en soepele rode wijn: Castelmaure La Buvette. Wil je zelf een keer een wandeling lopen in Eindhoven? De eerstvolgende wandeling is de BierSpijs Wandeling op zondag 17 juni langs Bar Bistro Calypso, Barney’s Bites & Beers, Café 100 Watt, Drinkers Pub, Loods 61 en Van Moll.

WijnSpijs Wandeling Eindhoven
Radio Royaal