Even voorstellen: Kayleigh en Renske

Nog niet zo heel lang geleden lieten we jullie weten op zoek te zijn naar versterking. Uit tal van aanmeldingen kozen wij – na lang beraad – twee nieuwe collega’s. Vorige week gingen deze twee dames met frisse tegenzin op de foto. Na vandaag zullen jullie Kayleigh en Renske vaker terug gaan zien op smakelijkmaastricht.nl, tijd voor een voorstelrondje dus!

Dit zijn Renske Thomas (28) en Kayleigh van Proemeren (26), allebei woonachtig in hartje Maastricht en dol op alles dat met eten en drinken te maken heeft.

Renske

Renske is een ‘Bourgondiër in hart en nieren’, zo zegt ze zelf. Tijdens haar studie in Tilburg verhuisde ze naar Maastricht en heeft ze de lokale horeca van binnenuit leren kennen. In de jaren die ze in de Maastrichtse horeca werkte, pakte Renske regelmatig haar spullen en vertrok naar het buitenland. De bevindingen van haar reizen deelde ze middels reisverslagenen beeldmateriaal trouw met het thuisfront. ,,Er is niets zo leuk als ontdekken wat er aan gastronomie, eten en drinken te beleven valt in landen ver van huis’’, vertelt Renske. ,,Niet gek dus dat het gros van mijn reisverslagen over eten ging!’’

Vandaag de dag werkt Renske als project- en officemanager voor Stichting Centrummanagement Maastricht c.q. Stichting Cultura Mosae.

Kayleigh

Kayleigh is een ‘creatieve mid-twintiger met een passie voor marketing en communicatie’. Ook zij woont al jaren in Maastricht en is een echter Bourgondiër. Al van jongs af aan heeft Kayleigh interesse gehad in journalistiek en is ze graag creatief bezig. Naast haar werk als communicatiemedewerker heeft Kayleigh samen met haar vriend een eigen blog. Via Coddiwomple.nl delen zij hun favoriete plekjes in binnen- en buitenland.

Goed om te weten is dat je Kayleigh voor drie dingen wakker mag maken, namelijk: hamburgers, Nutella en aïoli. Het zal je dan ook niet verbazen dat haar eerste artikel voor Smakelijk Maastricht een lijstje met haar 5 favoriete burgerhotspots in Maastricht zal zijn!

Waarom hebben jullie je aangemeld als blogger voor Smakelijk Maastricht?

Renske: ,,Ik houd van eten – en dan vooral van het niet zelf koken er van – en ik vind het leuk om nieuwe keukens en restaurants te ontdekken. Ik kan schrijven en ben handig met de camera. Onderdeel zijn van Smakelijk Maastricht past gewoon perfect bij mij.’’

Kayleigh: ,,Smakelijk Maastricht is eigenlijk een bundeling van al mijn passies: schrijven, fotografie, Maastricht én eten. Wat wil een mens nog meer?’’

Team Smakelijk Maastricht

Met de komst van onze twee nieuwe collega’s telt het team van Smakelijk Maastricht acht leden, want: hoe meer zielen, hoe meer vreugd, toch?! Onder redactionele begeleiding van Maarten van Laarhoven blijven ook Ellis Visser, Xavier Cortenraedt, Daina van Wankum en ikzelf stukjes schrijven over de Maastrichtse horeca. Anne Jannes blijft verantwoordelijk voor het gros van het beeldmateriaal. Vragen of opmerkingen mogen te allen tijden naar demy@smakelijk.nl!