Exotische, zelfgemaakte ijsrolletjes bij Papaz

Nog niet zo lang geleden vertelden we jullie meer over het concept van Papaz. Waar we toen niet aan toegekomen zijn is te vermelden dat je in dit door het Midden-Oosten geïnspireerde restaurant ook zelfgemaakt ijs krijgt: niet de gebruikelijke bolletjes, maar rolletjes! IJsrolletjes kennen hun origine weliswaar in Thailand, maar de smaak van deze ijsjes past helemaal binnen het concept van Papaz.

De ijsrolletjes worden gemaakt op een soort bakplaat. Het enige verschil is dat deze niet ‘bakt’, maar vriest (tot wel -40 graden). Waar je ze in Thailand op elke hoek van de straat tegenkomt, kom je de vriesplaten in Nederland nauwelijks tegen. Parinaz Shekarabi, samen met haar partner Paul van der Heijden de drijvende kracht achter Papaz, moest dan ook veel moeite doen om een van deze platen naar Maastricht te krijgen.

Op de vriesplaat wordt het basis-ijs verdeeld (bij Papaz kent dit basis-ijs een Franse herkomst), gevolgd door toppings naar keuze. Het basis-ijs en de toppings worden vervolgens door middel van twee spatels vlug en bestendig fijngemaakt, waarna het geheel over de plaat wordt uitgesmeerd. Zodra het ijs volledig is afgekoeld wordt het in delen opgerold (ook met behulp van de spatel). Een voorbeeld van hoe zoiets in z’n werk gaat vind je hier.

Bij Papaz kun je uit tal van toppings kiezen. Een echte aanrader – en typisch Iraans – is volgens Parinaz de combinatie van saffraan, pistache en rozenwater, maar je kunt ook kiezen voor walnoten of chocolade, diverse fruitsoorten en andere lekkernijen.

Wie bij Papaz een dessert besteld krijgt hier standaard een ijsrolletje bij. Uiteraard kun je ook voor een coupe ijsrolletjes (€ 6,50 + € 0,50 per topping) kiezen. Je bepaalt de smaak dan helemaal zelf.  De coupes met ijsrolletjes kunnen bij Papaz de hele dag besteld worden, ook als je er geen lunch of diner hebt gehad!

Moederdag

Aanstaande zondag (Moederdag) trakteert Papaz alle mama’s na een à la carte lunch of diner op een coupe ijsrolletjes!