Feestelijke week voor wijnliefhebbers

Het was een feestelijke week voor de wijnliefhebbers van Maastricht en omstreken deze week. Na het Preuvenemintweekend en Maarten’s rosétest, (her)openden maar liefst twee wijnbars in Maastricht hun deuren en werd in het pittoreske Noorbeek, midden in een wijngaard, La Saison Culinaire geopend.

Wienkontor is niet onbekend in de Maastrichtse wijn- en horecawereld. De wijnbar was lange tijd gevestigd in het pand aan Rechtstraat 55. Zeven maanden geleden werden de deuren van Wienkontor R55 gesloten en verhuisde de ondegrondse wijnbar naar de historische binnenhaven van Maastricht: ’t Bassin. Na vier weken lang te hebben proefgedraaid werd de ‘kontor’ afgelopen woensdag officieel en feestelijk geopend. Wat we mogen verwachten van Wienkontor BK7? Een ruime selectie open en gesloten wijnen plus hapjes die mede mogelijk worden gemaakt door de andere ondernemers in ’t Bassin en niet te vergeten een terras met indrukwekkend uitzicht. Je vindt Wienkontor BK7 aan de Bassinkade 7.

Aan de andere kant van de stad, in de Sint Pieterstraat, openden een dag later de deuren van Meesters in Wijn. Hier kun je vanaf nu van donderdag tot en met zondag terecht voor een uitgebreid assortiment aan wijnen. Niet alleen de ‘hardlopers’ maar de gehele wijnkaart is hier per glas verkrijgbaar. Ook per fles te koop overigens, om ter plekke te nuttigen of mee naar huis te nemen. Meesters in Wijn wordt gerund door twee bekenden in de Maastrichte wijnwereld: Stéphanie Goessens en Andor Munnen (Vin Munnen Wijnen). Hun passie en liefde voor wijn willen zij delen met de gasten van de kersverse wijnbar in het Jekerkwartier.

En last but not least was er de opening van La Saison Culinaire (de l’Euregio). Wat ooit begon als een driedaags wijnfestival op het Vrijthof in Maastricht is inmiddels uitgegroeid tot een culinair festival dat enkele maanden duurt. Bij d’r Pley in Noorbeek werden gisteren enkele tientallen genodigden welkom geheten met een glas Limburgse wijn en diverse streekproducten. Een eindje verderop, in de wijngaarden van Op den Heugt werd La Saison Culinaire officieel geopend. De komende maanden mogen we in de Euregio tal van festiviteiten in het teken van (lokale) drank en spijs verwachten.

Bijzonder aan de editie 2017 van La Saison Culinaire is de focus op Limburgse wijnen. Middels speciale informatiepunten, stickers en een Route du Vin tracht de organisatie van het festival bezoekers en inwoners van de regio bewuster te maken van de lokale wijnen. Want dat zijn er veel en ze smaken naar meer! Wienkontor BK7 speelt overigens een belangrijke rol in het verstrekken van de routes en informatie en ook bij Mes Amis en Château Neercanne kun je terecht voor een heerlijk glas Limburgse Wijn.