Foodtruck-festival-TREK

Festival TREK komt in mei weer naar Maastricht

Festival TREK, het grootste rondreizende foodfestival van Nederland, komt ook dit jaar naar Maastricht. Van donderdag 24 mei tot en met zondag 27 mei strijkt het foodtruckdorp voor de vierde keer neer in het Maastrichtse Stadspark. Bourgondiërs kunnen hier vier dagen lang genieten van een gevarieerde aanbod aan gerechten uit mobiele keukens. De afgelopen jaren trok het evenement volgens de organisatie gemiddeld zo’n 40.000 bezoekers.

Festival Trek laat zich het best omschrijven als een groot openluchtrestaurant met heerlijk eten, live optredens en andere vormen van amusement. Het betekent vier dagen ongebreideld genieten op een mooie, intieme plek in de binnenstad, in wetenschap dat de zomer langzaam dichterbij komt. Het prachtig aangeklede Stadspark zorgt voor een ontspannen en uitnodigende setting, waar zowel jong als oud zich welkom voelt.

Op Festival Trek Maastricht zijn alle wereldkeukens vertegenwoordigd: van vegetarisch tot Surinaams en van burgers in alle soorten en maten tot pasta. Bij de diverse foodtrucks zijn diverse speciaalbieren en wijnen te verkrijgen.

Festival TREK neemt inmiddels een stevige positie in binnen het Nederlandse festivalseizoen. Het rondreizende circus doet komende zomer negen steden aan. Naast Maastricht, worden Rotterdam, Utrecht, Nijmegen, Enschede, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Amsterdam en Den Haag met een bezoek vereerd. Samen zijn deze steden elk jaar weer goed voor meer dan 275.000 bezoekers, zo meldt de organisatie. Aankomend seizoen zal de focus nog meer komen te liggen op de beleving. Festival TREK biedt een podium aan nieuw talent op het gebied van (klein)kunst en cultuur. Bezoekers kunnen op diverse locaties op het terrein genieten van bijzondere, intieme live-optredens, verrassende elementen in de aankleding en ook op de verschillende terrassen zal het publiek weer op de wenken bediend worden.

Nieuw dit jaar is een groot semi-overdekt wijnterras, waar bezoekers per fles of glas kunnen genieten van meer dan twintig soorten wijn.

Festival TREK is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Bij de eerste bestelling betalen bezoekers eenmalig een bijdrage van € 2,50 voor een milieuvriendelijk hard-plastic festival TREK glas. Kijk voor meer informatie op: www.festival-trek.nl.

TREK-food-truck-festival