Fitz Roy: ontbijt, lunch en borrel in het Sphinxkwartier

Horecaondernemer Remco Brouwer, eigenaar van Le Theatre Hotel, Brittanique en Au Mouton Blanc, opent deze zomer zijn vierde zaak in Maastricht. Het pand aan de Boschstraat 70, waar tot voor kort Hotel de Pauwenhof en Restaurant Danyel gevestigd waren, wordt op dit moment flink onder handen genomen. Medio augustus opent hier Fitz Roy.

Pand

,,Ik was niet op zoek naar een locatie voor een nieuwe zaak, maar ik vind het wel leuk om nieuwe horecaconcepten op te zetten’’, vertelt Remco. ,,Toen dit pand leeg kwam te staan, hoefde ik niet lang na te denken.’’

De mogelijkheid om op deze plek iets nieuws te beginnen deed zich nadat restaurant Danyel eind vorig jaar verhuisde naar Sint Pieter.

Naast het gegeven dat het pand op Boschstraat 70 een mooie, authentieke, uitstraling heeft en een uniek terras én binnentuin heeft, is de locatie meer dan ideaal. ,,Je ziet de stad groeien en de afstand naar het Sphinxkwartier kleiner worden, je ziet steeds meer gebeuren in deze straat. Het bloeit hier echt.’’

Remco en Raymond

Fitz Roy

De naam Fitz Roy heeft meerdere betekenissen, zo weet Remco te vertellen. Robert FitzRoy was bijvoorbeeld een wereldreiziger en wetenschapper die in de 19e eeuw leefde. Daarnaast is Fitz Roy de naam van een gebergte in Zuid-Amerika én de naam van een plek in Australië (Fitzroy).

,,En nu is er nog een Fitz Roy, maar dan in Maastricht.’’ Het wereldse karakter van de naam en diens vele betekenissen wordt teruggebracht in het interieur en de menukaart van Fitz Roy.

Slapen en eten

Per medio augustus kun je bij Fitz Roy terecht voor een overnachting op niveau en voor ontbijt, lunch en borrel. Na de opening telt het hotel zestien kamers, twee daarvan zijn direct aan de binnentuin gevestigd en krijgen een eigen tuintje.

Remco gaat met Fitz Roy inzetten op hotelgasten die vaker reizen en toch net iets extra’s willen. Door meer beleving aan te bieden op de locatie moeten zijn gasten er voor kunnen kiezen om ook een dag in of rondom het hotel te blijven.

De bistro zal dan ook zeven dagen per week geopend zijn, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Zowel hotelgasten als passanten zijn dan welkom voor ontbijt, lunch of borrel met hapjes. Er wordt geen diner geserveerd in de bistro van Fitz Roy.

Menukaart

Raymond Hochstenbach staat al een tijdje achter de pannen bij Le Theatre Hotel, dit gaat hij vanaf nu combineren met de pannen van Fitz Roy. ,,Raymond is een gepassioneerd kok’’ vertelt Remco. Hij zal de leiding krijgen in de keuken van Fitz Roy. Groen, kruiden en bio zijn steekwoorden die de plannen van Raymond het beste omschrijven.

In de binnentuin aan de achterzijde van het hotel en bistro wordt een klein kruidentuintje aangelegd. De kruiden die hier gaan groeien zullen verwerkt worden in de menukaart.

De kruiden uit eigen tuin, invloeden van het seizoen en inspiratie van keukens over de hele wereld moeten voor een leuke mix op de kaart gaan zorgen. Bio en niet-bio en voor ieder wat wils.

Design

Bij het ontwerpen van het concept van Fitz Roy heeft de locatie van de zaak een grote rol gespeeld. De ontwerpen van Fitz Roy zijn gemaakt door Niels Maier, een Maastrichtse interieurarchitect. De overall sfeer wordt ‘urban’ maar niet te industrieel. Er wordt veel gewerkt met de kleur groen en wit en alles moet er strak uit komen te zien. Huisstijlelementen en de website worden in lijn met het concept ontworpen door James Robinson en de beelden hieronder geven een beeld van hoe Fitz Roy er uit moet komen te zien.