FLO: gevogeltegerechten uit de klassieke keuken

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, en dus is het niet zo vreemd dat Brasserie FLO in de Stationstraat pas een week of wat geleden de nieuwe winterkaart introduceerde. Met daarop enkele gevogeltegerechten van chef-kok Kris School die chaque centimètre FLO Maastricht zijn. Gerechten uit de klassieke Franse keuken dus, met een Maastrichtse touch. In Parijs, waar de hoofddirectie van de FLO Group zetelt en waar de wereldberoemde brasserieën van de keten zijn gevestigd, zijn ze er dol op.

Tussen de voorgerechten op de winterkaart zien we een gerecht dat de naam Marbré van drie bereidingen van eend met rode biet, pistache en gel van rode port heeft meegekregen. Voor liefhebbers van het culinaire Frans: Marbré de canard à la betterave rouge, pistache et gelée de porto rouge. Dit gerecht laat zich graag begeleiden door een lichte rode Loirewijn (Chinon), die per glas geschonken wordt en voor €7,- op de kaart staat.

Typisch voor de kookstijl van Kris School zijn ook de twee hoofdgerechten uit het à la carte-aanbod: gebraiseerde eendenbout in ras el hanout met parelcouscous, paprika, koriander en walnoten (cuisse de canard braisée au ras el hanout, couscous perle, poivron, coriandre et noix) en gebakken ganzenborst met wortelpuree, andijvie, spekjes en jus van kersenaceto (poitrine d’oie au mousseline de carottes, endive, bacon et jus de vinaigre de cerises). Erbij drinken we respectievelijk een topper uit de Languedoc (Château d’Anglès Classique € 6,50 – inderdaad een sappige klassieker bij de eendenbout) en een stevige Dornfelder uit onze eigen Limburg (Wijngoed Thorn, € 7,50).

De drie gerechten zitten overigens ook in het FLO-keuzemenu (twee gangen voor € 29,- en drie voor € 36,-). Kies je voor de laatste mogelijkheid, dan heb je als afsluiter nog de keuze uit panna cotta met mokkasiroop en vijgenroomijs, tiramisu van advocaat of een stuk chocoladekoek met gekaramelliseerde banaan met Baileys-roomijs.

Profiteer ervan nu het nog kan. De zon laat inmiddels geregeld haar stralende gezicht zien boven Maastricht, maar zolang het bij die ene zwaluw blijft, geniet je bij FLO Maastricht van heerlijk bereide vogels op je bord.