Geïnspireerd ontbijten, lunchen en dineren bij Café Louis

Typisch Franse signatuurgerechten, waaronder steak tartaar, lady steak, boeuf bourguignon à la maison en salade met eendenlever. En dat alles in een inspirerende omgeving vol met moderne en klassieke kunst. Café Louis, Maastrichts nieuwe gastronomische pareltje in het voormalige Refugiehuis aan de Boschstraat, is gisteren in stilte geopend. Tijdens een proefdiner, georganiseerd door de directie van Hotel Monasterè Maastricht konden de eerste gasten kennismaken met de gerechten uit de keuken van chef-kok Miguel Huinder. Overbodig om te zeggen dat zij met volle teugen genoten van hetgeen zij kregen voorgezet.

Café Louis is een bistro in Parijse stijl. De knusse doch eigentijdse eetgelegenheid is gevestigd in het monumentale witte gebouw dat tot een paar jaar geleden dienstdeed als onderkomen van het Leger des Heils.

Het gebouw waarin de bistro gevestigd is, is volledig hersteld, waarbij originele details behouden zijn gebleven. De rijke historie van het pand is voelbaar in het interieur. De zaak biedt plek aan tachtig personen en heeft een aparte cocktailbar. Zodra de vergunningen rond zijn beschikt de bistro ook over een klein terras aan de Boschstraat.

Chef-kok Huinder kookt met verse duurzame producten en werkt samen met bekende lokale partijen. Zo staat de huisgemaakte olijfolie van Beluga op tafel in de bistro en kunnen gasten genieten van de ambachtelijk bereide chutneys en Maastrichtse kruidenmosterd van Adriaan de Smaakmaker.

De bistro hanteert één vaste menukaart voor zowel lunch als diner, met een aantal wisselende seizoensgebonden gerechten. Café Louis is de gehele dag geopend, vanaf 7.00 uur tot 1.00 uur. Voor de hotelgasten is er dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet, met diverse soorten ambachtelijk brood en een assortiment aan vleeswaren, zoetigheden en vers fruit. Liefhebbers van een stevig Engels ontbijt komen eveneens aan hun trekken, met worstjes, bacon, scrambled eggs en gebakken champignons.