Het Kippenhok: ‘Hippe kip voor een kleine prijs’

It’s all about chicken, luidt de slogan van het Kippenhok, een gloednieuwe horecagelegenheid aan het begin van de Kesselskade. Je geniet er in een ongedwongen sfeer en een moderne entourage van een grote diversiteit aan gerechten, kip in het bijzonder. En wat voor kip: alle kipgerechten uit de keuken van het Kippenhok worden bereid met Tante Door kippen. Dat zijn echte Hollandse kippen die zonder antibiotica en groeibevorderaars worden grootgebracht. Op de boerderij waar ze vandaan komen worden ze met liefde en zorg omringd en krijgen ze alle ruimte om lekker rond te scharrelen.  

Op het menu van het Kippenhok vind je hele en halve kippen, kippasteitjes, kippensoep (waaronder die van ‘oma’), kipsaté, broodjes kip, salade van pittige kip en andere lunchgerechten. Voor de niet-kipliefhebbers biedt het menu diverse andere mogelijkheden (onder meer met varkensvlees en scampi). Ook vegetariërs en kleine gasten (Tante Door kipnuggets) kunnen in het Kippenhok genieten totdat ze geen kip meer kunnen zeggen.

Zodra je het Kippenhok binnenloopt, komt de geur van heerlijk gekruide kip je al snel tegemoet. Het Kippenhok is zeven dagen per week geopend, van maandag tot en met woensdag van 17.00 tot 21.00 uur en van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot en met 21.00 uur. De kippen en andere gerechten kunnen gezellig in de zaak gegeten worden, maar afhalen kan eveneens.

Het Kippenhok is het broertje van het Schnitzelparadies dat in de loop van dit jaar zijn deuren opent in Maastricht. Het Kippenhok en de derde vestiging van het Schitzelparadies zijn de eerste twee Maastrichtse horecazaken van het Roermondse familiebedrijf Cox & Co.