Het is mooi weer en dat is het beste excuus voor een ijsje! Gelukkig zijn er in Breda genoeg ijssalons met lekker ijs. Op een hoorntje, in een bakje of zelfs een ijscoupe. Er is keuze genoeg, zowel in het centrum van Breda als in wijken en dorpen. In deze blog een lijstje met 7 ijssalons in Breda.

1. Bon Appetit

Bon Appetit is de grootste ijssalon van Breda en gevestigd aan de Vlaszak. Het assortiment bestaat uit vers gedraaid ijs, goede koffie, smoothies, vers gebak en diverse lunchgerechten zoals verse salades, tosti’s en broodjes. Bon Appetit heeft enorm veel smaken schepijs maar bijvoorbeeld ook ijscoupes en ijs-creaties.

IJssalon Bon Appetit Breda

2. Toetie Froetie

Toetie Froetie is al ruim 30 jaar gevestigd op de Grote Markt. Kwaliteit staat bij deze ijssalon voorop. Daarom komt het ijs van de ambachtelijke Italiaanse ijsleverancier. De ijssalon heeft binnen enkele tafeltjes maar ook een gezellig terrasje waar je geniet van de zon. Lekker met een ijsje of een koffie van Illy.

Toetie Froetie Breda

3. Frezzo

Frezzo is een ijssalon op het bruisende Van Coothplein in Breda. Dagelijks wordt hier het Italiaanse ijs vers bereid. Er is keuze uit meer dan dertig smaken en regelmatig liggen er nieuwe smaken in de vitrine. Door jaren te testen en experimenteren is er een eigen smaak gecreëerd gebaseerd op het Italiaanse ijs. Maar ook voor een kop koffie kun je bij de ijssalon terecht.

Frezzo Breda

4. Pol’s Patisserie & IJs

Pol’s Patisserie & IJs is een eigentijdse patisserie in Princenhage met onder andere vers gedraaid ijs, ijstaarten, ijsgebakjes, ijsbonbons, wafels en donuts. Eigenaars van deze ijssalon en patisserie zijn Paul van den Bogaert en zijn vrouw Talita, tevens eigenaars van brood- en banketbakkerij Pol van den Bogaert enkele deuren verderop.

Pol Patisserie & IJs Breda

5. Lin’s Lounge & Chocolat Bar

Lin’s Lounge & Chocolat Bar is een chocolade speciaalzaak in de Halstraat waar je koffie drinkt van Bacchi en thee van Or Tea?. Neem plaats in de lounge en geniet van het luxe gebak en taarten van onder andere Patisserie Teurlings, Leonidas chocolade en warme Luikse wafels. In de zomer kun je er terecht voor 18 smaken ambachtelijk Italiaans schepijs.

6. Antonio’s Gelato

In Prinsenbeek zit Antonio’s Gelato, gevestigd in Marktzicht aan de Markt van Prinsenbeek. Je kunt hier elke dag vanaf 14 uur en in het weekend vanaf 12 uur terecht voor vers Italiaans schepijs! De ijssalon heeft diverse smaken en daarnaast verschillende specials. Je ijsje is niet compleet zonder een dip uit de dipbar; van kleine smarties en nootjes tot blauwe spikkels en prinsessendip.