In den Ouden Vogelstruys krijgt er een Frans zusje bij!

Iedereen weet dat Café In den Ouden Vogelstruys – in de volksmond ook wel de ‘Struys’ genoemd – op de hoek van het Vrijthof een echt Maastrichts instituut is. Carnaval, vrijdagmiddagborrel of een goede kop zondagse koffie: bij de Struys van uitbater Henri Hochstenbach kun je altijd terecht. Des te vrolijker stemt het ons dat de ‘hoeskamer vaan Mestreech’ wordt uitgebreid met een klein zusje. Op dinsdag 22 januari opent naast de Vogelstruys namelijk brasserie L’Autruche!

De welbekende horecaondernemer Henri Hochstenbach koestert al langer de droom om zijn café uit te breiden. Jaren geleden had hij plannen om het pand van pianozaak Leyser-Hermans in te richten als pianobar, wat uiteindelijk het concept van Basilica is geworden. Met brasserie L’Autruche gaat de wens van Henri dan eindelijk in vervulling!

Deze brasserie – met als naam uiteraard ‘struisvogel’ in het Frans – gaat zich huisvesten in het voormalige pand van restaurant Fameuse, dat pal naast de Vogelstruys ligt. De komende tijd zal de brasserie een bijzonder en authentiek karakter worden gegeven. De geschiedenis van de familie Hochstenbach-Wevers, die bekend staat om haar bekwame slagers, zal hierbij een grote rol gaan spelen.

Met het nieuwe L’Autruche en de oude Vogelstruys zal een scheiding worden aangebracht tussen de twee horecabelevingen ‘eten’ en ‘drinken’, waarbij de bourgondische eters en drinkers naast elkaar kunnen genieten van de Maastrichtse gastvrijheid en gezelligheid. Want die is natuurlijk bij beide hetzelfde.

Wij zijn in ieder geval heel benieuwd en zullen zeker een hapje én drankje gaan nemen!