Student Day

International Students Day: 5 x eten en drinken als student

Het is de dag van de student! En laat Maastricht nu dé internationale universiteitsstad zijn met boordevol studentenplekjes om te werken, te studeren, een hapje te eten en een drankje te nuttigen. Wij zijn op zoek gegaan naar de hotspots waar je als student het lekkerst kan eten en drinken, van een stevig ontbijt tot de after-study borrel. Bij onderstaande vijf adresjes beleef je de smakelijkste studentendag.

Ontbijten bij Van Wijck

Deze frisse en pure zaak is vorig jaar geopend op de hoek van de Wycker Brugstraat in Wyck. Het is zo’n plek waar je de dag ontspannen kunt beginnen aan een tafel op het terras, in de loungehoek of aan de leestafel met op de achtergrond de geur van koffiebonen. Voor een stevig ontbijt heb je hier ruime keuze uit ‘kakelverse’ klassieke en vernieuwende gerechtjes, smaakvolle pancakes en heerlijkheden uit de patisserie-vitrine. Zit je nog niet vol na het ontbijt? Dan hebben ze genoeg lekkernijen op de menukaart staan die je ‘stiekem de hele dag’ kunt eten.

Tussendoor een sapje to-go van Vers

Op de Grote Gracht ligt Vers, een gezellige zaak waar – zoals de naam voorspelt – alles vers, gezond en eerlijk wordt bereid. Je kunt er de hele dag terecht voor soepen, salades, sappen en smoothies om je dagelijkse vitaminen binnen te ‘slurpen’. Ga je voor het standaard sapje, zoals de wortelsap of perensap? Of ga je all the way voor de spinazie-blauwe bes-framboos-sinaasappel-smoothie? Je kan er altijd nog gember of kurkuma aan toevoegen! Ze bieden ook de mogelijkheid om alles to-go klaar te maken, waardoor je fris en fruitig op weg kunt.

Pastry lunch bij KOFFIE

Naast de concept store Le Marais Deux in de Maastrichter Heidenstraat, ligt KOFFIE. Een down-to-earth zaakje waar je in een relaxte sfeer kunt genieten van heerlijke koffie, maar ook kunt werken en studeren aan een van de lange tafels. Naast het warme bakje cafeïne, wordt er elke dag huisgemaakt gebak bereid. Cheese cakes, carrot cakes, salted caramel brownies en banana bread zijn voorbeelden van de vele pastry’s die je kunt proeven op dit leuke adres. En als je tussen het studeren door even tijd hebt, kun je bij de buren nog even neuzen tussen de kleding en musthaves.

Bodempje leggen bij Lure

Stadscafé Lure is niet alleen een populaire studentenplek, maar eigenlijk geliefd bij alle Maastrichtenaren. Op de hoek van de Grote Looiersstraat (vlakbij de universiteitsbieb) bevind je je in het historische hart van Maastricht en kun je in een gezellige sfeer Maastrichtse specialiteiten proberen. Lure heeft geregeld speciale deals voor studenten, zoals ‘pasta and burgernight’ of gratis nacho’s bij je drankje. En heb je een vergadering of diner met je diehard medestudenten? Dan kan er ook worden gekozen voor het speciale studentenmenu met onder andere de populaire Luikse gehaktballen en de All American Burger. Een goede bodem leggen komt hier dus wel goed.

Borrelen in de Tribunal

De plek om af te sluiten en een ‘afterborreltje’ te doen is bij de ‘Trib’, oftewel de Tribunal. Het gezellige bruine café in de Tongersestraat, pal naast de Toneelacademie, is een plek die je niet kunt missen als student. Je drinkt er een speciaalbiertje of wijntje met de verse pinda’s die je gratis krijgt bij je welverdiende alcoholische versnapering. En heb je op de morning after een kleine kater? Dan kun je hier terug naar binnen rollen voor het Early Bird-ontbijt met een flinke portie ‘spek met ei’ en een Maastrichts bakje koffie.

Tribunal-Maastricht