Hip hoppig Italiaans bier bij Bocca Lupo

Wie denkt dat Italië een land is waar in iedere willekeurige burger automatisch een groot wijnkenner schuilgaat heeft het mis. Natuurlijk, veel Italianen houden van een goed glas wijn bij hun eten, maar daar houdt het wel mee op. Buiten de maaltijden om, maar ook bij het gezellig samen nuttigen van een pizza, laven Italianen zich – net als veel Nederlanders en Belgen – liever aan een koud glas bier.    

Bij Bocca Lupo – de pizzeria op het Vrijthof waar overheerlijke Napolitaanse pizza’s worden geserveerd – hebben ze dat goed begrepen. Naast het standaardpils van Jupiler schenken ze er een reeks bijzonder Italiaanse bieren die in Nederland maar op weinig plekken zijn te krijgen. Het gaat om flessenbier van Angelo Poretti  dat sinds 1877 wordt gebrouwen in Lombardije, meer speciaal in Varese, een stad in de schilderachtige heuvels op een kwartiertje rijden van het Lago Maggiore.

Bijzonder aan de hippe bieren van Poretti zijn de nummers op de etiketten, waarmee de brouwerij het aantal hopsoorten aangeeft dat voor het bier gebruikt is. Poretti 4 bijvoorbeeld is een lichtzoet biertje met vier hopsoorten, dat matig bitter is.  De Angelo Poretti nummer 9 daarentegen is een IPA-biertje met een behoorlijke bitterheid, een bloemig aroma en duidelijke citrustonen.  De Angelo Poretti nummer 10 zit in een elegante fles van 0,75 liter en is – zoals de naam al enigszins verraadt – gemaakt met tien verschillende hopsoorten afkomstig uit de hele wereld.

Het leuke van deze reeks bijzondere bieren uit Italië is dat je er fantastische combinaties mee kunt maken.  Zeker als je gaat voor een pizza gastronomica van Bocca Lupo. Pizza’s met een knapperige korst die zijn belegd met verse ingrediënten en die beschikken over een bite waar je u tegen zegt. Mocht je zo gauw niet weten welk biertje je moet inzetten voor een optimale smaakbeleving, aarzel dan niet om gastvrouw Juliette Wolfs om advies te vragen. Als in Italië opgeleide pizzaiola staat zij haar mannetje, ook als het om bier gaat. Cin cin!

Bocca-Lupo-Maastricht-11