Jarig restaurant Papaz populair in de Euregio

Restaurant Papaz bestaat inmiddels alweer één jaar en dat is reden voor een feestje. Niet alleen omdat steeds meer Maastrichtse culi’s het Mediterrane restaurant met Perzische invloeden en bijbehorende gastvrijheid beginnen te ontdekken, maar ook omdat de warm aangeklede zaak in toenemende in trek is bij gasten uit de Euregio.

Euregio

Met name Duitsers zijn er inmiddels kind aan huis. Het is waarschijnlijk het gevolg van een laaiend enthousiaste recensie in de Gastroguide Euregio, een invloedrijk jaarlijks verschijnend magazine in de Duitse taal, dat zich enigszins laat vergelijken met het Nederlandse Lekker, vertellen Parinaz Shekarabi en Paul van der Heijden, de beide eigenaren.

De internationale toeloop is een mooie kroon op een jaar hard werken. Een jaar waarin de menukaart een aantal malen is gewijzigd en waarin de keuken stapsgewijs naar een hoger niveau getild is.

Het geheim van Papaz

Wat het geheim van Papaz is? Wellicht de combinatie de Franse keuken en exotische invloeden uit het Midden-Oosten, met name uit haar geboorteland Iran, denkt Parinaz. Het resulteert in smaakvolle en onverwachte gerechten als Papaz Topinambour (soep van aardpeer), eend op Perzische wijze (Gerookte eendenborst en rillettes van eend, huisgemaakte Mediterrane aardappelsalade en Iraanse Berberis-bessen) en runderstoof met aubergine en okra.

Gerechten die het overigens uitstekend doen in combinatie met de Libanese wijnen van Château Musar, een tophuis uit de Bekavallei, waarvan bij Papaz zowel de rode als de (zeer bijzondere) witte variant buiten de reguliere wijnkaart om verkrijgbaar is.

Papaz is op zowel eerste als tweede kerstdag openen. Op beide dagen ontvangen Parinaz en Paul je graag om samen kerst te vieren. Ze serveren dan een vijfgangenkerstmenu à € 65,- per persoon. Je kunt je kerstdiner bij Papaz hier reserveren!