JEF Gastrobar opent deuren voor publiek

Iedere Instagram- of Facebookgebruiker heeft de afgelopen maanden the making of JEF op de voet kunnen volgen. Wij zullen dan ook niet de enige zijn die met smacht zaten te wachten op de opening van de nieuwe gastrobar in de Rechtstraat. Vanavond was het zo ver en werd JEF op feestelijke wijze geopend. Wij waren er bij en vertellen je meer over JEF en waarom je er zeker een keertje moet gaan proeven!

De nieuwe zaak in het pand waar tot begin dit jaar Gadjah Mas gevestigd was, is de afgelopen maanden flink onderhanden genomen. Het resultaat mag er zijn: strak en modern, maar tegelijkertijd warm en gezellig. Er is veel gewerkt met de kleuren okergeel en legergroen, kleuren die op diverse plekken op subtiele wijze terugkomen. Er zijn tafeltjes voor twee of vier, een ronde tafel voor zes, twee hoge zitgedeeltes om te borrelen en een loungedeelte, De bar is gemaakt van marmer en de tappen op de bar zijn matzwart. Hier en daar hangt een aapje aan het plafond.

Familie Nelissen

JEF Gastrobar wordt gerund door Gigi en Wilbert Nelissen. Dit is de eerste keer dat ze een zaak opbouwen en hem ook daadwerkelijk zelf gaan runnen. Het koppel is al jaren actief als conceptontwikkelaar voor horecabedrijven. Zo vind je stukjes van het werk van Gigi en Wilbert in de concepten en interieurs van Burgerlijk, Mr. Smith, La Casa en Tomato – het restaurant van Kenny en Charlotte, de dochter van Gigi en Wilbert. Ook BAM in Heerlen werd door het creatieve koppel mee ontwikkeld, deze zaak werd gerund door hun jongste dochter Amber. Toen zij besloot te stoppen met BAM en als taartenbakker voor de Maastrichtse horeca aan de slag te gaan, besloten haar ouders dat het tijd was voor een eigen zaak: JEF. In deze zaak hebben zij alle kennis en ervaring van de afgelopen jaren toegepast.

Wie is JEF?

De naam Jef is niet zomaar uit de lucht komen vallen, die is ontstaan om drie redenen. Allereerst is het de naam van de vader van Gigi, de gastrobar is een ode aan hem. Daarnaast is JEF een verbastering van het woord chef en daarmee een knipoog naar de kok en zijn team. Last but not least is Jef (of Sjef in dit geval) de naam die Valkenburgers geven aan iemand van wie ze de naam zijn vergeten. Gigi en Wilbert komen uit Valkenburg en vertellen met een lach op hun gezicht over het gebruik van de naam Sjef.

In de keuken

Jesse Bos is de chef van JEF. Eerder stond hij onder andere in de keuken bij Harry’s Maastricht en restaurant La Rive (Amstel Hotel) in Amsterdam. Zijn kookstijl is het best te omschrijven als klassiek met een moderne twist en mediterraan met een knipoog naar de rest van de wereld. Dat was precies waar Gigi en Wilbert naar op zoek waren, ze zijn namelijk groot fan van Spanje en la cocina española. Op de kaart: coppa colla, tournedos rossini, truffelrisotto, sliptong à la Meunière en patisserie gemaakt door hun jongste dochter Amber. Er is een ding dat alle gerechten met elkaar gemeen moeten hebben, vertelt Wilbert. ,,Het moeten gerechten zijn waarvoor mensen terugkomen!”

Behalve dineren en in het weekend lunchen, kun je bij JEF ook ‘gewoon’ borrelen. Er staan tal van open wijnen op de kaart, diverse cocktails en Spaans bier. Allemaal ingrediënten voor een gezellige avond!

JEF Gastrobar is van dinsdag tot en met vrijdag van 17.00 tot 23.00 geopend en in het weekend van 12.00 tot 23.00. De keuken sluit alle dagen om 22.00. Er is plek voor 63 gasten en in de zomer passen er daar nog 16 bij op het terras aan de voorzijde van de zaak. www.jefgastrobar.nl.