JOY: Sushi en andere Aziatische specialiteiten in het stadspark

Yakitori, Bao Buns, Poké Bowls, Japanse poffertjes en natuurlijk overheerlijke sushi in alle denkbare  varianten. Het Sushi Festival JOY heeft zijn tenten opgeslagen in Maastricht en dat betekent dat het stadspark dit weekend grotendeels gevuld zal zijn met de geur van bijzondere Aziatische specialiteiten.

Vorig jaar werd het feest vanwege het aanhoudende slechte weer in overleg met de gemeente afgelast. Maar de organisatie van het evenement, dat al drie keer op succesvolle wijze in andere steden werd gehouden, heeft alles op alles gezet om de vele Maastrichtse sushi-lovers dit keer wél op hun wenken te bedienen. Vooral zondag belooft het zonnig te worden, wat voor een buitenevenement als dit natuurlijk ideaal is.

Het festival is dit keer breder van opzet dan de vorige keer de bedoeling was. Behalve met een ruim aanbod aan diverse kraakverse sushi kunnen bezoekers kennismaken met andere eigentijdse gerechten uit Aziatische keukens. Bij al dit streetfood geniet je van een ruim aanbod aan koele biertjes, mooie wijnen en exotische cocktails. Verder worden er heel het weekend door tal van Aziatische activiteiten en kookworkshops georganiseerd. De kleurrijke parapluutjes, lampionnen en neonlampen zorgen ervoor dat je je echt even in New Tokio waant.

Bij binnenkomst trekken de verschillende geuren onmiddellijk onze aandacht. De nadruk ligt op Aziatische specialiteiten met een westers tintje. ,,Voor ieder wat wils”, zegt Raymon van Sprang van organisator FOUR Entertainment. ,,Door de popmuziek en het bourgondische wijntje te combineren met sushi en karaoke, trekken we de aandacht bij een breed publiek.”

En dat blijkt, want op de openingsdag ruilen veel Maastrichtenaren hun traditionele vrijmibo in voor een bezoek aan een of meerdere van de talrijke foodtrucks. Ook entertainment is er genoeg. Het ‘karaokehotel’ kan afgehuurd worden voor zes personen die een half uurtje klassiekers willen meezingen. Het publiek kan ook kennismaken met Japanse spelletjes uit de jaren tachtig in de gamehal. Wie ontspannen aan het weekend wil beginnen, kan in het park genieten van Aziatische massages. Food is er natuurlijk ook genoeg. De welbekende lopende band met sushi is zoals we al konden verwachten erg populair.

Het stukje Azië in het stadspark voelt een beetje als vakantie. Voor wie nog nooit naar het oosten in gevlogen, en in dit deel van de wereld de grote verscheidenheid aan regionale keukens heeft geproefd, is dit een mooie kennismaking op culinair gebied.

Het festival is vandaag nog geopend tot 23.00 uur en morgen, 16 september, tot 22.00 uur