12x Food-events in Maastricht 2018

Maastricht staat ook wel bekend als dé culinaire hoofdstad van Nederland. Toch lijken landelijke media het zonnige zuiden wel eens te vergeten als ze het over de leukste culinaire hotspots van ons land hebben. Laatst zagen we een artikel voorbijkomen over dé food-events in Nederland in 2018. Maastricht kwam er geen enkele keer in voor, en dat vonden we op de redactie van Smakelijk Maastricht maar raar. Want als je ergens moet zijn dan is het wel hier. Toch?

Chocolate Heaven – 2 april 2018
Een hele dag in het teken van chocolade! Op tweede paasdag wordt de Rebelle omgetoverd tot een heus chocoladewalhalla. Hier kom je alles te weten over hoogwaardige en duurzame chocolade. Tickets vanaf €6,-.

WijnSpijs voorjaarseditie – 8 april 2018
WijnSpijs is inmiddels een begrip in Nederland, in tientallen steden wordt in de loop van 2018 een culinaire wandeling georganiseerd. De Maastrichtse variant leidt langs zes Frans-getinte restaurants waar je voor slechts €55,- geniet van wijn en spijs.

Festival TREK – 24 t/m 27 mei 2018
Het Stadspark wordt gedurende het laatste weekend van mei omgetoverd tot een groots picknick waar je geniet van de grootste diversiteit aan culinaire versnaperingen van over de hele wereld.

Bierfestival Maastricht – 8 en 9 juni 2018
Het tweede weekend van juni presenteren 50 bierbrouwerijen hun speciaalbieren bij Café D’n Hiemel tijdens Bierfestival Maastricht. 24 uur lang bier!

Bassinario – 16 juni 2018
‘An evening for friends’ op een van de mooiste plekjes van Maastricht: Het Bassin.

Maastricht aan Tafel29 juli t/m 12 augustus
Geniet bij diverse Maastrichtse restaurants van een bijzonder driegangenmenu á €29,50. Van de opbrengsten van de Maastricht aan Tafel-week gaat een deel naar het goede doel!

La Saison Culinaire – 17 augustus t/m 24 november 2018
Een heel seizoen vol culinaire events en workshops in Maastricht en de Euregio.

Preuvenemint – 23 t/m 26 augustus 2018
Voor vier dagen wordt het Vrijthof in Maastricht omgetoverd tot een van de grootste openluchtrestaurants van Nederland. Hier komen de toprestaurants uit Maastricht en omstreken bij elkaar en geniet je als bezoeker van alles dat zij te bieden hebben.

Sushi Festival JOY – 14 t/m 16 september 2018
Vorig jaar viel Sushi Festival JOY op het laatste moment in het water, dit jaar keert het festival terug naar Maastricht.

Kannen & Kruiken – 21 t/m 23 september 2018
Dit jaar keert het grootse speciaalbier- en wijnenfestival terug in het Stadspark van Maastricht. Behalve de nodige biertjes en wijnen kom je ook op culinair vlak niets te kort.

BBB / Folie Culinaire – 8 t/m 10 oktober 2018
Een van de grootste horeca-vakevenementen van Nederland. Drie dagen lang kom je in het MECC alles te weten over de nieuwste trends op het gebied van horeca.

Château Maestricht – 26 t/m 28 oktober 2018
Het Maastrichtse hoogte punt van La Saison Culinaire: een weekend vol food en wijn-gerelateerde events in hartje Maastricht.