Kaviaar

Champagne- en kaviaaravond in het Kruisherenhotel

Het Kruisherenhotel in Maastricht, lid van het culinaire samenwerkingsverband Les Tables, is één van de zes toonaangevende Nederlandse restaurants die deze zomer meedoen aan de Tasting of Elegance & Luxury, een event waarbij, zoals de naam al zegt, alles draait om kaviaar en champagne.

In zes verschillende topzaken worden op verschillende data luxueuze lunches (twee gangen) en diners (vier gangen) georganiseerd, waarbij de chef elke gang aankleed met kaviaar en/of champagne.

De Maastrichtse bijdrage aan het event vindt plaats in het Kruisherenhotel op zondag 1 oktober. Geserveerd worden vier gangen voor 125 euro, inclusief champagnearrangement en een glas champagne bij binnenkomst.

Tasting of Elegance & Luxury is een gezamenlijk initiatief van Persian Caviar in Den Haag en Dis Donc Champagne in het Brabantse Rijen.

In Limburg neemt, behalve het Kruisherenhotel, ook sterrenrestaurant Cucina del Mondo in Heerlen deel aan het event. Hier vindt de bijzondere ‘Wine and Food Pairing’ plaats op 30 juli. Ook hier gaat het om een viergangendiner voor 125 euro all inclusive.

Tasting of Elegance & Luxury heeft volgens de initiatiefnemers tot doel om ‘campagne en kaviaar’ een wat meer trendy imago te geven. Deelnemers krijgen vooraf aan de lunch of het diner een ‘vlotte masterclass’ waarin ze worden bijgepraat over de jongste trends rond de luxueuze drank en de zeer gewilde eitjes van de steur. ,,Daarna gaan de chefs van de deelnemende restaurants los met hún versie van een perfect gerecht van kaviaar bij een champagne.”

Het event belooft een echte ‘battle of the chefs‘ te worden, want op 7 oktober wordt bij restaurant Het Bosch Waterfront in Amsterdam – een van de andere deelnemers – het allermooiste champagne-kaviaargerecht gekozen. De winnaar wordt gekozen door een publieks- en een professionele jury.

De andere drie deelnemers (naast het Kruisherenhotel, Cucina del Mondo en Het Bosch Waterfront) zijn Restaurant Amarone in Rotterdam, Lakes Bar & Kitchen in Hilversum en Sotto Lounge in Ermelo deel aan het luxueuze evenement.

Reserveren dient te gebeuren bij de deelnemende zaken.

Kruisheren-hotel-Maastricht-7