Elke laatste donderdag mosselen bij Tribunal

Ga je deze donderdag lekker stappen en heb je nog geen idee wat je doet met het eten? Wellicht is Café Tribunal dan een idee, want in dit beroemde Maastrichtse bruin café is het donderdag 22 februari mosselavond.

Ben je niet in de gelegenheid, maar vind je het wel een leuk idee om naar goed Maastrichts gebruik ‘een bodempje’ te leggen, in dit geval met moules frites, dan kun je het in gedachten houden voor een volgende keer. Want in Café Tribunal verschijnen elke laatste donderdagavond van de maand de dampende mosselpannen op de gezellige tafels in de zaak. Dat wil zeggen: in het seizoen, dat in de mosselwereld loopt van juli (de precieze dag varieert) tot half april in het jaar daarop.

Bij Café Tribunal doen ze niet graag moeilijk, dus houden ze het ook als het om mosselen gaat lekker simpel, zegt eigenaar Leo Graus. Gasten kunnen kiezen uit twee varianten: mosselen puur (€ 20,50) en mosselen met witte wijn (€ 21,50). Zoals het hoort wordt het zilte zeebanket op zijn Maastrichts geserveerd met dikke frieten.

Qua drank kan het bijna niet missen of je mosselavond wordt een succes, want zoals het een goed bruin café betaamt heeft de ‘Trib’ op dit gebied het nodige in huis. ,,Een speciale ‘mosselwijn’ hebben we niet, maar er is zoveel mogelijk. We bekijken ter plekke waar onze gasten trek in hebben. Een Sauvignon Blanc doet het natuurlijk altijd goed bij mosselen, maar veel mensen drinken liever Chardonnay. Het hangt ook een beetje van de stemming af. Ook rosé doet het ook prima, net als een glas speciaalbier, waarvan we een flink aantal soorten in huis hebben.”

Mocht je iemand in het gezelschap hebben die niet van mosselen houdt? Geen nood, want bij Café Tribunal hebben ze aan ‘dampende’ alternatieven geen gebrek.