Le Bon Vivant viert feest tot einde van jaar

In een knusse gewelvenkelder in de Capucijnenstraat vind je restaurant Le Bon Vivant. De plek voor de echte levensgenieter werd deze maand vijf jaar geleden geopend. Om dat te vieren heeft Björn Dijkstra nog tot het einde van het jaar een speciale jubileumsactie op de menukaart staan.

Jubileummenu

Le Bon Vivant opende zijn deuren op 21 november 2013. Om dat te vieren introduceerde Björn Dijkstra, chef-kok van het restaurant, vorige maand een jubileumsmenu bestaande uit vijf gangen. Voor die vijf gangen is de chef de archieven van zijn restaurant ingedoken en heeft vijf Le Bon Vivant-toppers gekozen die de afgelopen vijf jaar goed werden ontvangen. Eveneens heeft hij rekening gehouden met het seizoen.

Tot het einde van het jaar feest

De jubileumactie zou eigenlijk maar een maand duren, van 17 oktober tot 17 november. Echter werd de trip down memory lane zo goed ontvangen door gasten van Le Bon Vivant, dat besloten is het jubileumsmenu tot het einde van het jaar te serveren, op woensdag, donderdag en zondag. De kosten voor het vijfgangenmenu bedragen 50 euro per persoon. Voor het totaalpakket, inclusief aperitief, wijn, water en koffie geldt de speciale prijs van 80 euro. Uiteraard zijn gasten op deze dagen ook welkom als ze ‘gewoon’ à la carte willen dineren.

Hoe het begon

Toen Björn Dijkstra en zijn compagnon vijf jaar geleden hun eigen zaak wilde starten, besloten ze dat te doen middels een crowdfunding. Met behulp van vrienden, familie, maar ook onbekenden, haalden de twee toen zo genoeg geld op voor de verbouwing en opening van hun zaak. De crowdfunders die bijdroegen aan de opening van Le Bon Vivant, konden ervoor kiezen hun rente in natura te laten uitbetalen: totdat wordt begonnen met terugbetalen, mogen crowdfunders zes keer per jaar komen dineren bij Le Bon Vivant. Familie, vrienden en overige crowdfunders waren uiteraard ook uitgenodigd op het jubileumsfeest van Le Bon Vivant afgelopen zondag.

Anders

Sinds twee jaar staat Björn Dijsktra alleen in Le Bon Vivant. Dat heeft ervoor gezorgd dat eigenlijk alles een beetje anders is dan voor die tijd. Zo is het hele team vervangen en is Björn in zijn concept meer gaan inspelen op de totaalbeleving.

Lees meer over dit restaurant