Dit weekend mag het weer. Met z’n allen genieten van wijn, spijs, gezelligheid én mooi weer. Smakelijk Maastricht bezoekt voor jou alle standhouders van ‘t Preuvenemint en geeft je een kijkje in de keuken. Dit wil je preuve!

Heerlux – stand 23

Het begon ooit als wijnhandelaar, inmiddels is het een flexibel cateringbedrijf waar alles mogelijk is. Dit jaar staat Heerlux, een dochteronderneming van Bufkes gerund door John Janssen, op ‘t Preuvenemint hier serveert hij hapjes die bij de doelgroep passen, zoals hij dat altijd doet. In aanvulling op broodjes & salades serveert Heerlux een tapasplankje met serranoham, brie, brood, chorizo, olijven en gehakt, Die preuve wij en is een heerlijk begin van onze avond Preuvenemint.

Holland Casino – stand 11

Je kunt er spelen en ontspannen. Met een bubbeltje of wijntje en een van de gerechten die ook in het casino in Valkenburg op de kaart staan. Ons wordt vanavond de kreeft thermidor geserveerd. Deze babykreeft gegratineerd met Mornaysaus, frisse kruiden en croutons is een echte Holland Casino-klassieker. De kreeft is super zacht en romig. We sluiten ons bezoekje aan stand 11 af met een kansspelletje.

Aperol – stand 25

Het is voor velen het eerste wat ze proeven op ‘t Preuvenemint, een Aperol Spritz. Tijdens de Preuvenemeet op donderdagmiddag kregen de gasten een glas in de handen gedrukt. De rest van het weekend zie je deze cocktail ook veel gedronken worden. Want deze verfrissende cocktail brengt samen met een heerlijke 30 graden de zomer naar het Vrijthof.

2Taste – stand 28

2Taste, een ‘nevenvestiging van ’t Rommedoeke, staat centraal op ‘t Preuvenemint. Vanuit hun stand tegenover het hoofdpodium serveren zij drankjes, diverse pasta’s en een tapas plankje. Die laatste, gevuld met kleine hamburgers, brie, nachos’s, broodje gedroogde ham en oude kaas, preuve wij. Later op de avond keren we terug voor een heerlijke portie penne al pesto.

Vojacek wijnen – stand 16

Met de rug tegen de Sint Jan vinden we de stand van Vojacek wijnen. Hier staan bijzondere wijnen van over de hele wereld op het menu. Op aanraden van Yoeri Vojacek, eigenaar van Vojacek wijnen, drinken wij de millésime 2018 viognier van Julien Pilon. Een viognier uit de Noordelijke Rhône die met hoge internationale scores een mooie aanvulling op de collectie van Vojacek wijnen vormt. De makers zijn, zo kondigt Yoeri aan, opkomende sterren. Een frisse witte wijn met hinten van citrusvruchten en abrikozen.

Bistro Boeuf la Roche – stand 14

Het kleine, meer toegankelijke, broertje van sterrenzaak Tout á Fait. In de Sint Bernardusstraat liggen de twee naast elkaar en op ‘t Preuvenemint ook. In deze authentiek Franse bistro geniet je het hele jaar door van klassieke lekkernijen. Op aanraden van Bart Ausems, chef-kok van beide zaken, preuve wij een tuutje gefrituurde spiering, Deze is lekker knapperig, een beetje ziltig. De smaak van de vis, van de zee, komt hier echt tot leven.

Restaurant Manjefiek – stand 17

In zijn restaurant aan de rand van Maastricht opent Wiel Rekko, geclassificeerd leermeester, vandaag de dag veelal zijn deuren voor leergierige hobbykoks en koks. In is het restaurant ook geopend voor publiek. Dit weekend voor al het publiek van ‘t Preuvenemint. Wiel maakt voor ons vandaag een bordje verse sushi, met stukjes ebi tempura, maki’s en uramaki’s. Alles huisgemaakt en dat proef je.

Blanche Dael / Coffeelovers – stand 12

We sluiten onze avond af met koffie en wat zoets, en dat doe je natuurlijk nergens anders dan bij de koffiekar van Maison Blanche Dael en Coffeelovers. Hier staan diverse koffies op het menu, evenals ice coffees, huisgemaakte ice tea en zoetigheden. Wij drinken een cappuccino. Daar mag het klassieke stukje nougat uiteraard niet bij ontbreken.