Bouchon-Den-Face-Maastricht-9
Home / Nieuws / Bonne Année! Le Bouchon d’en Face trakteert op bubbels
Nieuws

Bonne Année! Le Bouchon d’en Face trakteert op bubbels

Bij Bouchon d’en Face weten ze het zeker. 2018 gaat een geweldig jaar worden. De knusse zaak in de Wycker Brugstraat heeft ook dit jaar een vermelding in de Michelingids weten te bemachtigen, en daar zijn de in Frankrijk opgeleide chef-kok Gyan Vliegen en zijn zus Máxime (de charmante gastvrouw van Le Bouchon) best een beetje trots op.

,,Het decor is klassiek, maar door zijn gezelligheid en relaxte sfeer is dit een echte Bouchon”, aldus de aanprijzing in de Guide Michelin 2018. ,,U wordt er getrakteerd op bistrogerechten die met zorg en volgens de Franse traditie worden bereid.”

Om het begin van het nieuwe jaar een extra feestelijk tintje te geven, trakteert Le Bouchon in de maand januari alle gasten die op woensdag, donderdag of zondag een menuutje komen eten op een parelend glas Le Couchon Brut. Deze bubbel wordt in het schilderachtige noorden van Italië gemaakt door een Franse wijnmaker. Geen champagne dus, maar ‘ook niet zomaar een ‘proseccootje’, aldus Sauter wijnen, de wijnleverancier van Le Bouchon d’en Face. ,,Le Couchon heeft heel wat meer in zijn mars.”

Volgens Sauter is de Noord-Italiaanse bubbel ‘heel erg geschikt als echte ontspanwijn, maar zeker ook als aperitief voor een (copieus) diner’. ,,Met een glas le Couchon in de ene hand en de andere vrij om de aangereikte antipasti of tapas aan te nemen, heeft men niet gek veel meer nodig”, luidt het oordeel van de specialisten van de Maastrichtse wijnhandel, die overigens deze zomer na 114 jaar gevestigd te zijn geweest in de Limburgse hoofdstad verhuist naar Cadier en Keer.

Een ander nieuwtje met betrekking tot Le Bouchon is dat de op Lyonnaise leest geschoeide bistro een vervolg geeft aan de vorig jaar in gang gezette reeks thema-avonden onder de naam Les Soirées des Amis de Bouchon d’en Face. Op vrijdag 12 januari wordt de derde vriendenavond gehouden. De soirée begint om 19 uur en wordt ingeluid door een biercollege, verzorgd door een specialist van de Gulpener Bierproeverij. De geheel verzorgde avond, inclusief diner, kan worden bijgewoond voor een totaalprijs van 55 euro. Aangezien er veel belangstelling is, is reserveren noodzakelijk.

Lees meer over dit restaurant

Bouchon-Den-Face-Maastricht-14

Gerelateerde blogs