Home / Nieuws / Château Neercanne bij Relais & Châteaux
Nieuws

Château Neercanne bij Relais & Châteaux

Dit weekend maakte Château Neercanne bekend dat het is toegetreden Relais & Châteaux, een prestigieuze wereldwijde vereniging waarbij op dit moment 560 historische hotel en restaurants zijn aangesloten. Château Neercanne is na Château St. Gerlach in Valkenburg het tweede ‘huis’ van de Oostwegel Collection dat lid is van het van oorsprong Franse Relais & Châteaux.

Goede ervaring

,,Château St. Gerlach was al lid van Relais & Châteaux en het Kruisherenhotel is lid van Design Hotels, maar Neercanne was nog niet bij een internationale organisatie aangesloten’’, vertelt directeur Business Development, Camille Oostwegel jr. ,,Château St. Gerlach heeft goede ervaringen met bij Relais & Châteaux en het is leuk voor het team van Neercanne om lid te zijn van zo’n internationale organisatie.”

Oostwegel verwacht dat door Relais & Châteaux Château Neercanne extra in de picture zal komen bij een international publiek. ,,Je ziet steeds meer internationale gasten in de regio. Het is fijn om dan als klein familiebedrijf te kunnen laten zien dat je aan een bepaald niveau voldoet. Het Relais & Châteaux-boek (en de bijbehorende website) is immers dé go-to voor internationaal publiek dat op zoek is naar hotels en restaurants op een hoog niveau.’’

Relais & Châteaux

Relais & Châteaux is een van origine Franse verenging die momenteel zo’n 560 historische hotels en restaurants telt, geëxploiteerd door onafhankelijke hoteliers, chef-koks en eigenaren. Alle leden van de collectie delen een grote passie voor hun eigen bedrijf en een verlangen naar authenticiteit in de relatie met hun klanten.

Wereldwijd is Relais & Châteaux het gastronomische netwerk met de meeste Michelinsterren, van Napa Valley en de Franse Provence tot de stranden van de Indische Oceaan en adembenemende landgoederen in Zuid-Limburg.

Geen veranderingen

Dat Château Neercanne nu lid is van Relais & Châteaux, betekent niet dat er per se iets gaat veranderen in de Maastrichtse sterrenzaak. ,,Natuurlijk blijven wij als Château Neercanne ontwikkelen, maar de organisatie van Relais & Châteaux stelt geen harde eisen voor ons lidmaatschap. Er zullen dus geen ontwikkelingen plaatsvinden die speciaal gelinkt zijn aan dit Relais & Châteaux.’’

Eind dit jaar wordt Château Neercanne, tijdens het wereldcongres van Relais & Châteaux in het Canadese Quebec voorgesteld aan de andere leden.

Lees meer over dit restaurant

Chateau-Neercanne-Maastricht-5

Gerelateerde blogs