Het Kruisherenhotel ligt op een rustige plek midden in het centrum, op veilige afstand van de grotere en kleine winkelstraten. Wat veel mensen niet weten – terwijl dat eigenlijk wel zou moeten – is dat de chique slaapgelegenheid beschikt over een prachtig restaurant, waar ook niet-hotelgasten van harte welkom zijn.

,,Sjiek dat jullie op een sjieke dag als deze allemaal hier naartoe gekomen zijn.” Robin Berben, eigenaar van Café Sjiek, kon afgelopen maandag zijn geluk niet op. Samen met zijn vrouw en steun en toeverlaat Yvonne, alsmede een groot aantal genodigden (vrienden, vaste gasten en relaties) stond hij uitgebreid stil bij het feit dat het…

In Parijs bestaan ze al langer: restaurants waar op een betrekkelijk goed dan wel op topniveau vegetarisch wordt gekookt. Grote kartrekker in dit verband is celebritychef Alain Passard, die in zijn met drie Michelinsterren bekroonde restaurant l’Arpège voor een fikse prijs een menu op tafel zet dat is samengesteld uit louter groenten en kruiden uit…

Crème brûlée van bloedworst. Gebakken ganzenlever met een ijsje van beurre noisette en  gedroogde bloedworst uit de pepermolen. En wat te denken van een geheel vegetarische ‘bloedworstbonbon’ met zachte chocolade, appel en appelstroop, tot leven gewekt door een chef die naar eigen zeggen graag out of the box denkt. 

KAFETHÉA heeft sinds november vorig jaar haar deuren geopend in de Mariastraat, een van de smalle authentieke straatjes in het centrum van Maastricht. Deze nieuwe Coffee & Thea bar met Vegan Bakery (of zoals eigenaresse Merel Godelieve Huysse het verwoordt: ‘een jonge, hippe en duurzame woonkamer waar iedereen mag binnenlopen’), is een verborgen groene aanwinst…

Tijdens de afgelopen editie van TEFAF baarde pizzeria Bocca Lupo opzien met de Pizza d’Oro, een niet alledaagse pizza-variant met onder meer truffel en een beetje bladgoud. Maar de gezellige pizzeria aan het Vrijthof heeft veel meer bijzondere smaken in huis. En, ook niet onbelangrijk: je dineert er tegen een vriendelijke prijs. 

Restaurant Belgua (Beluga Loves You) staat dit jaar, na een aantal jaren van afwezigheid, weer met een eigen stand op het Preuvenemint. Dat hebben ’t Struyskommitee, de organisator van het jaarlijkse eet- en drinkfestijn op het Vrijthof in Maastricht, en Beluga-chef Hans van Wolde, vandaag bekendgemaakt.

Er breekt een zonnige tijd aan en dat betekent dat ook de verse asperges massaal hun kopjes omhoog steken, klaar om te worden gestoken. Bij Restaurant Derlon op het Onze Lieve Vrouweplein maken ze zich op voor een druk aspergeweekend. Of eigenlijk een drukke aspergetijd, want het seizoen loopt officieel door tot 24 juni. 

Goed nieuws voor Maastrichtenaren die graag een bijzonder glas wijn drinken tegen een acceptabele prijs, op een plek die tot de verbeelding spreekt. Wienkontor R55, de ondergrondse wijnbar die tot voor kort gevestigd was in de Rechtstraat in het hippe stadsdeel Wyck, is terug. Zij het op een andere plek (’t Bassin) en onder een…

Soms maak je als restaurantbezoeker iets indrukwekkends mee dat niet zozeer met het eten te maken heeft, maar dat je vermoedelijk wel je hele verdere leven bijblijft. Het licht wordt getemperd en de zachte muziek valt stil. Het is een signaal dat overal in restaurant NOVO wordt opgepakt, zelfs door het Spaanstalige gezelschap een paar…

Wijnrestaurant Mes Amis in de Tongersestraat vlakbij de Toneelacademie, is in Maastricht al vele jaren een begrip. Wijnliefhebbers weten de weg ernaartoe met de ogen dicht te vinden. Eigenaresse en vinologe Annaline Doelen heeft er vanaf het prille begin in 2001 voor gekozen zich te specialiseren in wijn-spijs combinaties. 

De belangstelling voor Limburgse wijnen is de afgelopen jaren flink gegroeid. Steeds meer vooraanstaande restaurants in Nederland en België ontdekken de gastronomische mogelijkheden van zowel de witte als de rode wijnen die in onze regio geproduceerd worden.

Liefhebbers van ongedwongen culinair genieten op een prachtige plek in de buitenlucht, komen deze maand weer helemaal aan hun trekken. Van 18 tot en met 21 mei wordt in het stadspark van Maastricht de derde editie van het TREK Food Truck Festival Maastricht gehouden.

1 20 21 22