Je kent ze wel, die zondagen dat je eigenlijk even de deur uit wilt, maar echt actief hoeft de bezigheid die je gaat ondernemen niet te zijn. Wij weten wel een plekje waar je op een relaxte manier een zondag met een cultureel tintje kunt beleven. Bijvoorbeeld in het bijzondere Kruisherenhotel Maastricht. Waarschijnlijk wist je…

Gooi je muts, sjaal en handschoenen in de kast. Haal je zonnebril tevoorschijn. En zorg voor een goed humeur. De zon is er! Wat jouw plannen dit weekend dus zijn? Fulltime genieten op het terras met een wijntje, biertje of lekkere kop koffie. Want voor je het weet is het aangename temperatuurtje weer verdwenen. Ben…

Telkens als ik ga hardlopen in het Jekerdal kijk ik vol verwondering naar Château Neercanne. Het kasteel ligt er altijd mooi bij, welk seizoen het ook is. Ik passeer het dan ook nooit zonder er een foto van te nemen. Château Neercanne ligt weliswaar verscholen tussen de bomen, maar is duidelijk herkenbaar door de prachtige…

Château Neercanne luidde het nieuwe jaar al goed in met een compleet nieuwe look. En nu is het de beurt aan L’Auberge: het lunchrestaurant, gelegen in de voormalige stallen van het château, zal in februari tevens een herinrichting ondergaan.Waar wij in die tijd kunnen gaan genieten? Tussen de wijnen in het speciale pop-up lunchrestaurant!

Het is er altijd gezellig en eigenlijk altijd druk. Zo druk dat als je er rond etenstijd zonder reservering binnenwandelt, je waarschijnlijk even moet wachten voordat er plek is. ‘t Wycker Cabinet in Wyck is een succes. Sinds de opening van de zaak is de zaak geliefd. Niet alleen in Maastricht, maar ook ver daarbuiten.…

Björn Dijkstra, eigenaar van Le Bon Vivant, vond het wel weer eens tijd voor wat extra culinair genot de komende maand. Met de speciale jubileumactie net achter de rug (het knusse restaurant in de Capucijnenstraat vierde afgelopen jaar haar vijfde verjaardag), mogen de smaakpapillen weer opnieuw gaan trillen. En wel met nieuwe menu’s en Maastricht…

Een feestelijk moment bij Café Sjiek in Maastricht, het bekendste eetcafé van de Limburgse hoofdstad. Met het aanslaan van enkele vaatjes Neubourg die rechtstreeks vanuit Gulpen werden voorgereden, deed de Gulpener bierbrouwerij z’n intrede. Voortaan zijn er maar liefst acht verschillende soorten Gulpener op het vat verkrijgbaar bij Sjiek. 

De maand januari leek net een maandag, het duurde eeuwen voordat ze voorbij was.. Maar eindelijk! We kunnen nu plaatsmaken voor een nieuwe maand en nieuwe kansen. Heb jij de start van het jaar ook aangepakt met het bekende ‘Dry January’? Gooi dan nu alle theezakjes maar in de prullenbak en maak je klaar voor…

Nog niet zo langs geleden maakte Chapeau bekend dat Hans van Wolde zijn Beluga** zou verkopen aan Servais Tielman. Van Wolde’s voormalige sous-chef Tielman, die de laatste jaren zijn eigen sterrenzaak in Heerlen runde, zal in september officieel Beluga overnemen. Vandaag lanceren de twee chefs een uniek menu, dat zij deze zomer samen gaan bereiden in…

Over een dikke maand is het zo ver! Dan staan we op Carnavalszondag ’t Mooswief omhoog te hijsen en gaat de Vasteloavend in Maastricht weer officieel van start. Hangt jouw ‘carnavalspèkske’ al klaar in de kast? Is het ‘spek mèt ei’ ingekocht? Oftewel, begint het te kriebelen als echte Vasteloavend-liefhebber? Bereid je komende maand dan…

Maastricht is een conceptstore rijker waar katten wonen. Middels een crowdfunding actie hebben Florence Tillie en Raymond Pauwels het voor elkaar gekregen om hun conceptstore met café, dat volledig in het teken staat van katten, te kunnen openen. Pip, Miley, Charlie, Siem en Pimmie zijn de harige bewoners van dit café en zorgen voor de…

Ook jij hebt vast wel eens genoten van een heerlijke red velvet cake of hartige versnapering bij Piece of Cake in de Bredestraat. Het prachtige oude herenhuis met hoge plafonds, zoet & stijlvol interieur en gezellige patio, past perfect bij het concept. Het zal je dan wellicht verrassen dat dit leuke zaakje vanaf september een…

Ben je al eens bij Louis gaan eten? In de knusse Parijse bistro aan de Boschstraat in het urban Sphinxkwartier kun je van de vroege ochtend tot na middernacht terecht voor gerechten en hapjes uit de Franse keuken. Vanaf vandaag organiseert Louis voor alle veggies en wijnproevers onder ons nog iets nieuws: Vegan Monday en…

Rolmopsjes van Yellow Tail en Gillardeau oester met frisse sinaasappel en lichtpittige kimchi/king krab in krokante karamel met krablever, yuzummayonaise en kaviaar/filet americain van M.R.IJ. rundvlees ‘Piet van den Berg’ met groentjes in piccalilly. Drie Beluga-klassiekers die van de menukaart knallen als een luisterrijk gedicht dat je alleen al bij het lezen het water in…

XO, de bar aan het Cörversplein in Maastricht waar alles draait om pinchos, kleine hapjes op een stukje brood met een stokje (pincho of pintxo op zijn Baskisch) erdoorheen gestoken, gaat niet langer alleen dor het leven. Sinds gisteren maakt de zaak deel uit van de Maastrichtse ‘culinaire vriendenclub’ Les Tables.   De pintxos-bar wordt…