Iedereen weet dat Café In den Ouden Vogelstruys – in de volksmond ook wel de ‘Struys’ genoemd – op de hoek van het Vrijthof een echt Maastrichts instituut is. Carnaval, vrijdagmiddagborrel of een goede kop zondagse koffie: bij de Struys van uitbater Henri Hochstenbach kun je altijd terecht. Des te vrolijker stemt het ons dat…

Niet zo lang geleden maakte de Maastrichtse horecaondernemer Yves Mullenders (onder meer eigenaar van café De Poshoorn) bekend dat hij een nieuwe horecazaak zou openen. Op de hoek van de Koestraat nam hij zijn intrek in het pand waar tot voor kort Nxt Door gevestigd was. De afgelopen maanden heeft hij onder de naam Pop…

Zo’n 10 maanden geleden werd ie al aangekondigd, gisteren was het eindelijk zover: de Carnal take-away is open! Dat betekent Carnal voor lunch of diner, thuis, op school, op werk, in het park (oké nu nog niet maar in de zomer wel) óf gewoon bij Carnal zelf. Want dat kan uiteraard ook nog steeds! Carnal…

Voor het geval het je nog niet opgevallen was: 2018 is een héél erg smakelijk jaar geweest in het culinaire Maastricht! Van vernieuwende hotspots die hun deuren openden tot trendy concepten die zich vestigden in de bruisende binnenstad, wij hebben ons niet verveeld als het gaat om eten en drinken. Om het afgelopen culinaire jaar…

Heel veel prosecco, rode wijn, kalkoenfilet, ossenhaas en konijn op grootmoeders wijze verder: de kerst is echt tot z’n einde gekomen. Of toch niet? Wij luiden vandaag de bekende Derde Kerstdag in met een lekkere ‘after kerstborrel’ in het magische Wyck. Bij onderstaande adresjes smaakt die borrel het allerbest.

In de Maastrichtse wijk Sint-Pieter krijg ik altijd het gevoel alsof ik in het buitenland ben: de statige huizen, de glooiende heuvels en de diversiteit aan restaurantjes doen mij denken aan vakantie. Vanavond breng ik een bezoek aan restaurant Bijzonder. Er staat iets Bijzonders op de planning: de kookworkshop like Bijzonder.

Onlangs nog door Michelin bekroond met een Bib Gourmand en nu alweer klaar voor de volgende stap. Tim Sieben, Levy Smit en Alan Oostrom, de drie jonge ondernemers achter de succesvolle brasserieformule Mijn Streek op het bovenste etage van het fameuze Glaspaleis in Heerlen, breiden hun imperium uit. In maart nemen zij hun intrek in…

Burgelijke burgers, stroperige stroopwafels en crispy fish and chips: ja, wij houden van foodtrucks en streetfood! In de zomermaanden kunnen we al genieten van de nodige foodfestivals, zoals Kannen en Kruiken, TREK en het Joy Sushi Festival. Maar voor de liefhebbers van rollende keukens en straatvoedsel die er nooit genoeg van hebben, is er nu…

Ben jij dit jaar de uitverkorene die volgende week het uitgebreide vijfgangen kerstdiner gaat bereiden? Dan ken je de volgende handen-in-het-haar-issues wel: Wat ga ik koken? Wat moet ik allemaal inkopen? En bovenal, wanneer ga ik dit doen in mijn drukke schema? Wij snappen je helemaal. En laat restaurant Bijzonder – het groene plekje van…

De inmiddels wereldbekende kerstmarkt in Maastricht is alweer een tijdje geopend op het Vrijthof. Ook de Kerstman heeft ondertussen zijn intrede gedaan in het magische kerstdorp tijdens de Nationale Intocht op 7 december. Bij ons thuis is het een traditie geworden dat we jaarlijks samen een smakelijk rondje lopen over Magisch Maastricht. En dat was…

Restaurant Papaz bestaat inmiddels alweer één jaar en dat is reden voor een feestje. Niet alleen omdat steeds meer Maastrichtse culi’s het Mediterrane restaurant met Perzische invloeden en bijbehorende gastvrijheid beginnen te ontdekken, maar ook omdat de warm aangeklede zaak in toenemende in trek is bij gasten uit de Euregio. Euregio Met name Duitsers zijn…

Na een drukke, maar leuke week vol afspraken, zou ik vorige week vrijdag met een vriendin de stad in gaan. We hadden al weken van tevoren afgesproken dat we deze avond zouden daten. ‘Gaan we dan wel uit eten?’, was de logische vraag die werd gesteld nadat we deze afspraak hadden vastgelegd. We gaan immers…

Koude dagen met kwik dat daalt beneden nul, dikke winterjas aan, muts op en handschoenen die je uiteraard thuis bent vergeten. Wat doe je dan als je door Maastricht loopt? Juist, dan ga je ergens opwarmen met een heerlijke warme kop chocolademelk. En het liefst eentje met slagroom erop natuurlijk. Bij onderstaande vier bijzondere plekjes…