Met de Vrijthofconcerten van André Rieu is de zomer in Maastricht officieel van start. Dat betekent niet alleen dat we met z’n allen massaal het terras op kunnen, maar ook dat het nog maar een dikke zes weken duurt voordat ’t Preuvenemint zijn ‘deuren’ opent. Dit jaar staan er heel wat wissels op de planning…

Toen Yves Mullenders in 2017 bekendmaakte de Poshoorn – een van de bekendste dranklokalen van Maastricht – over te nemen, beloofde hij deze nieuw leven in te blazen en de Poshoorn opnieuw naar de Nederlandse top van de bruine café’s te helpen. Het interieur en de bierkaart werden aangepakt en ook op de menukaart werden…

Een bezoek aan Château Neercanne begint altijd erg magisch. Dat is niet alleen mij, maar ook mijn collega’s opgevallen. Is het niet het kasteel dat er prachtig bijligt, dan zijn het wel de groene velden en de wijngaarden tussen de stad Maastricht en het  château. De tocht ernaartoe, met de auto of per fiets, gaat…

Het Kruisherenrestaurantl in Maastricht is zo’n culinair pareltje waar je al snel aan voorbij zou lopen. Omdat je niet weet dat er een restaurant in het hotel gevestigd is, of misschien weet je het wel, maar ben je bang dat het ‘te chique’ is. Zonde, want je kunt je hier voor een prima prijs een…

Wat begon als een droom van enkele ondernemers wordt nu echt werkelijkheid. Komend weekend gaat ‘Wijnrestaurant op het land’ van start, een pop-uprestaurant tussen de wijnranken van Hoeve Nekum in het Jekerdal in Maastricht. Het tijdelijke restaurant, dat op een steenworp afstand van de grens met België ligt, wordt vrijdagavond 18.00 uur officieel geopend door wethouder John Aarts,…

Bijna tien jaar geleden opende Bread & Delicious aan de Stationsstraat in Maastricht de deuren. De brood- en banketbakkerij werd niet alleen voor de Maastrichtenaar en toerist een geliefde plek voor ontbijt en lunch; ze werd ook toeleverancier voor een groot deel van de lokale en regionale horeca. Inmiddels maakt het team van Bread &…

Ze zitten niet stil bij ’t Wycker Cabinet. Zodra er een nieuw seizoen aanbreekt, gaat de menukaart van de altijd gezellige bistro-bar in het bruisende Wyck op de schop. De ene keer is het om een ontbijt te introduceren, de andere keer gaat het meer om de exclusieve wijnen. Inspelen op trends en seizoen- en…

Hoewel ik elk jaar opnieuw uitkijk naar de lente en de zomer, zijn er altijd van die culinaire hotspots waar de zwoele zomeravonden niet per se lang voor hoeven aan te houden. Dat zijn de zaakjes voor echte fijnproevers en levensgenieters, waar je vertoeft in een intieme, knusse sfeer, maar waar een terras, en in…