Mes Amis: nu ook uitgebreid lunchen met Limburgse wijnen

Je hoort vaak zeggen dat Nederland, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Frankrijk en Italië, geen lunchcultuur heeft. Nederlanders zouden – in tegenstelling tot Zuid-Europeanen – een hardwerkend volkje zijn dat geen tijd heeft voor een uitgebreide, met wijn besprenkelde, middagmaaltijd in een restaurant.

Legendarisch – vraag maar aan de Belgen – zijn de broodjes kaas en bekers (karne)melk die worden aangerukt tegen de tijd dat tijdens zakelijke besprekingen in kantoorkolossen de magen beginnen te knorren.

Maar wie goed om zich heen kijkt in Maastricht, ziet dat er een kentering gaande is. In steeds meer restaurants in de stad moet je ook ’s middags van tevoren een tafeltje reserveren om er zeker van te zijn dat je kunt eten in de zaak van je keuze. Steeds meer restaurants serveren tussen 12.00 en 14.00 een speciaal lunchmenu dat aantrekkelijk geprijsd is en veelal snel op tafel komt, zodat je tijd genoeg over hebt om te profiteren van de andere troeven van Maastricht.

Wie lekker en bijzonder wil eten in combinatie met een mooi glas Limburgse wijn, kan sinds kort ook terecht bij Wijnrestaurant Mes Amis. Deze knusse zaak in de Tongerestraat serveert zes dagen per week (behalve dinsdag), een speciaal lunchmenu (€ 29,50), bestaande uit een voor- en hoofdgerecht. Beide gerechten staan – indien gewenst – binnen een uur op tafel.

Wie lekker de tijd willen nemen voor het middageten heeft daartoe uiteraard ook alle mogelijkheden. Het vaste lunchmenu kan voor € 10 worden uitgebreid met een dessert.

Een ander nieuwtje is dat bij Mes Amis op donderdagavonden een Tasty Thursday-menu verkrijbaar is: vijf gangen bestaande uit een combinatie van bijzondere smaken, bereid door chef-kok Jeffrey Meessen, voor de prijs van € 39,50. Let wel: dit menu is alleen te reserveren via de website van Mes Amis.

Lees meer over dit restaurant