een kijkje in de keuken van Mes Amis

Mes Amis: roadtrip langs wijngaarden met afsluitend diner

Een buitenkans voor liefhebbers van Limburgse wijnen. Wijnrestaurant Mes Amis neemt zijn gasten op 10 juni mee de wijngaard in. Het wordt niet zomaar een bezoekje aan een enkele wijngaard, maar een trip per touringcar langs enkele van de allermooiste domeinen.

,,Door het organiseren van een heuse ‘roadtrip’ gaan we samen met onze gasten in een bus langs de voornaamste wijngaarden van de regio”, laat eigenaresse Annaline Doelen weten. ,,Bij sommige domeinen stoppen we om te proeven en ons nader te verdiepen in de wijngaard en het wijnmaakproces.”

De roadtrip start en eindigt bij Mes Amis, waar de dag wordt afgesloten met een viergangendiner. De kosten bedragen €100,-. Dat is inclusief de busreis, het proeven en de rondleidingen én het diner ter afsluiting. Voor de wijnen en andere dranken tijdens het diner dient apart te worden afgerekend.

Het vertrek staat gepland om 13.00 uur. Rond 17.00 uur is de terugkeer bij het restaurant voorzien. Wie mee wil op wijnontdekkingstocht, dient zich voor 1 juni op te geven door het sturen van een mailtje naar mail@mesamis.nl, onder vermelding van ‘roadtrip juni’. De deelname wordt definitief zodra de aanbetaling is gedaan.

Overigens is er nóg een leuke ontwikkeling bij Mes Amis. Sommelier Maurice Warnier is na anderhalf jaar proeven geslaagd voor het diploma Vinoloog van de Wijnacademie. Wijnrestaurant Mes Amis heeft daarmee – na Annaline die de felbegeerde oorkonde vele jaren geleden in de wacht sleept – een tweede vinoloog in huis. Je zou dus kunnen zeggen dat wanneer het gaat om wijnspijscombinaties je bij Mes Amis gebakken zit.

Lees meer over dit restaurant

Mes Amis