Mes Amis Maastricht

Mes Amis doet mee aan Vegetarische Restaurantweek

Wijnrestaurant Mes Amis in de Tongersestraat hield op 9 juni vorig jaar een vegetarische vrijdag. Dit initiatief is van alle kanten zo goed bevallen dat de zaak besloten heeft het dit jaar grootser aan te pakken. Mes Amis doet daarom mee aan de landelijke Vegetarische Restaurantweek die maandag 5 maart begint en duurt tot en met zondag 11 maart.

Tijdens de restaurantweek serveren eigenaresse/gastvrouw Annaline Doelen en haar team een vijfgangen vega-menu voor € 50,- in plaats van € 59,50. Net als veel andere restaurants heeft ook Mes Amis te maken met een toenemend aantal gasten die lekker – en op niveau – vegetarisch willen eten. Het gaat zowel om mensen die uit principe geen vlees of vis eten, als om mensen die – om welke reden dan ook – minder vlees eten en van goede restaurants verwachten dat ze meegaan in die trend.

‘Heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit!’, is het motto van de Vegetarische Restaurantweek. Deze vindt plaats in het kader van de Nationale Week Zonder Vlees, een initiatief van  De Hippe Vegetariër in samenwerking met de Vegetariërsbond.

In de Maastrichtse gastronomie heeft vegetarisch koken nog niet echt een hoge vlucht genomen, al komen vegetariërs en vlees- en visverlaters doorgaans prima aan hun trekken. Smakelijk Maastricht was het afgelopen jaar te gast bij diverse restaurants waar vegetariërs niet alleen van harte welkom zijn, maar ook nog eens stevig in de watten worden gelegd. Zoals bij Restaurant Bijzonder in Sint Pieter en bij Rantrée aan de Kesselskade.

Niettemin hoor je vaak dat het een goed idee zou zijn als in meer betere keukens in de Limburgse hoofdstad het aanbod aan vegetarische topgerechten wat groter zou zijn.

,,Aangezien supermarkten en de horeca de trends en gewoontes in de voedselindustrie bepalen, vinden wij dat wij daar ook een rol in mogen spelen, ook al is die rol maar heel klein”, zo verklaarde de bedrijfsleider van Mes Amis vorig jaar zomer het idee achter de Vega Friday. ,,Met een avond als deze kunnen wij een heleboel mensen aan het denken zetten.”

Dat laatste is kennelijk gelukt, want Mes Amis verwacht veel van de Vegetarische Week, zo blijkt uit alles. Een ‘vegetarisch’ tafeltje reserveren kan rechtstreeks door een telefoontje of mailtje naar het restaurant.

Kijk hier voor alle informatie over de Vegetarische Restaurantweek.

Lees meer over dit restaurant

Restaurant-Mes-Amis-Maastricht-9