team-crossing-borders

Michelinsterren uit drie landen op 36ste Preuvenemint

Het Preuvenemint, het bekende culinaire festival dat komende zomer alweer voor de 36ste keer gehouden wordt op het Vrijthof in Maastricht, heeft een bijzondere deelnemer aan zich weten te binden.

team-crossing-borders

Het gaat Crossing Borders, het succesvolle euregionale restaurantcollectief dat bestaat uit Café Sjiek, restaurant SOFA en drie sterrenrestaurants uit Duitsland, België en Nederland, te weten La Becasse in Aken, Vivendum in Dilsen-Stokkem en De Leuf in Ubachsberg.

Toonaangevend

De vijf toonaangevende bedrijven geven gezamenlijk acte de présence in de stand van Sauter Wijnen. Robin van de Bunt van restaurant De Leuf (*) zal samen met Christof Lang van La Becasse (*) en Jeroen Holten (SOFA Maastricht) de scepter zwaaien in de keuken in de stand van de Maastrichtse wijnhandelaar. Vivendum (*) heeft een eigen stand op het Preuvenemint, maar chef Alex Clevers is wel betrokken bij de voorbereidingen voor het initiatief.

Directeur Ralph Habets van Sauter Wijnen is blij met de bijzondere samenwerking, die vooralsnog eenmalig is.  ,,Een aantal leden van dit unieke en exclusieve gezelschap is al klant bij ons. Vanuit dat perspectief ontstond ook het idee om dit samen te doen.”

Oudgedienden

Met de komst van het euregionale collectief keren ook de oudgedienden Café Sjiek en SOFA Brasserie-Bar-Restaurant terug op het Preuvenemint. Robin Berben (Sjiek) en Evelyne Holten (SOFA) zien het helemaal zitten. ’Geweldig’, noemen ze het initiatief, waarvan ze zelf deel uitmaken.

Het bestuur van het Preuvenemint is dolgelukkig met de komst van het collectief, bevestigt Ralph Meijs van het organiserende Struyskommitee. ,,Partners van over de grens zijn voor ons al jaren  een speerpunt. Met de komst van dit unieke gezelschap scoren we tegelijkertijd in België en Duitsland. De terugkeer van Sjiek en SOFA vinden we geweldig en De Leuf is eveneens al jaren voor ons een potentiële kandidaat.”

Crossing Borders organiseert sinds 2012 gezamenlijke evenementen en is inzetbaar als partner bij gelegenheden in binnen- en buitenland om de euregionale contacten te versterken.