Nieuw: doordrinkbare blondine bij Pieke Potloed

Een nieuwe collega in de keuken en een bijzonder nieuw biertje op de kaart: er is het een en ander bijgekomen bij Pieke Potloed de afgelopen tijd. Wij spraken Gilbèr, eigenaar van de authentiek Maastrichtse bistro in de Sporenstraat.

Nieuwe chef

Sinds eind 2017 is Ralf Poeth als chef-kok in de keuken van Pieke Potloed te vinden. Dat betekent dat de eigenaar van de zaak, Gilbèr Roijen, geen vaste plek meer achter de pannen heeft. Gilbèr heeft zijn nieuwe collega ‘carte blanche’ gegeven. ,,Ralf is vrij om te doen wat hij wil, zolang hij de basis van ons concept maar in zijn achterhoofd houdt’’, vertelt Gilbèr.

Pieke Potloed blijft een traditioneel Maastrichtse keuken hebben, maar met vernieuwende smaken, invloeden en Limburgse tinten. De kaart wordt onder begeleiding van de nieuwe chef stapsgewijs aangepast. ,,De hardlopers zullen altijd blijven, al zullen we deze de komende tijd wel naar een hoger niveau gaan tillen.’’

Daarnaast is de chef van plan meer aandacht aan de opmaak van gerechten te besteden. Voordat hij Pieke Potlied in dienst trad was Ralf Poeth werkzaam in diverse keukens in binnen en buitenland. Sommige daarvan presteerden op sterrenniveau, weet Gilbèr.

Piekes Bloont

Samen met een viertal andere Nederlandse horecaondernemers (uit Soest, Meidrecht, Woerden en Rhene) is Gilbèr – de oud-medewerker van Café In den Ouden Vogelstruys werd in 2012 uitgeroepen tot ‘beste biertapper van Nederland’ – de afgelopen weken bezig geweest met het brouwen van een eigen huisbiertje. Zij misten namelijk een lekker smakelijk doordrinkbaar biertje. Niet te zwaar dus, maar zo dat je het bij het eten kunt drinken. Dit ‘doordrinkbaar’ biertje bevat 6,5% alcohol. ,,Een licht doch smaakvol bier, fruitig en kruidig met een licht zuurtje en gemiddelde bitterheid.”

Het resultaat, Pieke’s Bloont, is bij Pieke Potloed op de tap verkrijgbaar en wordt geschonken in bijpassende glazen. Een glas kost € 4,60. Het bier kan tevens als geschenkverpakking (€ 12,50) gekocht worden. Deze verpakking bestaat uit 2 flesjes en 1 bierglas en is, behalve bij Pieke zelf, ook verkrijgbaar bij The Hoppy Brothers en Bas 4 BaS Events.

Lees meer over dit restaurant