Café Louis: Parijse bistro in hartje Maastricht

Maastricht is een culinaire hotspot rijker. In het voormalige Refugiehuis aan de Boschstraat opent op 1 juli Café Louis, een bistro in Parijse stijl. De bistro is gevestigd in het monumentale witte gebouw dat tot een paar jaar geleden dienstdeed als onderkomen van het Leger des Heils.

Café Louis serveert Franse signatuurgerechten, waaronder steak tartaar, boeuf bourguignon en salade met eendenlever. Het gebouw waarin de bistro gevestigd is, is volledig hersteld, waarbij originele details behouden zijn gebleven. De rijke historie van het pand is voelbaar in het interieur. De ruime bistro biedt plek aan tachtig personen en heeft een aparte cocktailbar en klein terras aan de Boschstraat.

Chef-kok Miguel Huinder kookt met verse duurzame producten en werkt samen met bekende lokale partijen. Zo staat de huisgemaakte olijfolie van Beluga op tafel in de bistro en kunnen gasten genieten van de ambachtelijk bereide chutneys en Maastrichtse kruidenmosterd van Adriaan de Smaakmaker.

Bij Café Louis weet je wat je krijgt. De bistro hanteert één vaste menukaart voor zowel lunch als diner, met een aantal wisselende seizoensgebonden gerechten. Café Louis is de gehele dag geopend, vanaf 7.00 uur tot 1.00 uur.

Bij mooi weer kun je neerstrijken op het kleine terras aan de voorzijde om te genieten van een kop koffie of de heerlijke gerechten van de kaart. In de orangerie die aan de bistro is aangesloten, kun je heerlijk ontspannen eten en drinken. De gezellige en trendy bar van Louis nodigt uit voor cocktails.