Beluga loves you: nog één zomer de oude klassiekers ervaren

Een spannende periode is vorige week aangebroken voor Hans van Wolde en Servais Tielman. Na maanden voorbereiding nam Servais Tielman per 1 juli officieel de bekendste sterrenzaak van Limburg over van zijn voormalig leermeester Hans van Wolde. Alvorens Hans van Wolde het stokje écht aan zijn opvolger overdraagt, staan de twee chefs eerst nog twee maanden samen in de keuken om bestaande en nieuwe gasten hun signatuurgerechten te laten proeven.

Zo amuseer je je voorafgaand aan lunch aan diner met de wereldberoemde (althans, in Maastricht dan) Hit Me! van Hans van Wolde en de oliebol van kwark met kaviaar uit het receptenboek van Servais Tielman. Met het ‘Reijmerstoks eitje’ maakt Van Wolde alvast een knipoog naar de toekomst.

Tijdens de lunch staat er de komende zes weken een wisselend vier tot zes gangen menu op het menu. Prijzen variëren van € 65,– (excl. dranken) tot € 135,– (incl. begeleidende dranken). Voor het diner kan gekozen worden tussen een selectie á la carte-gerechten of het zeven gangen Best of Both diner menu (€105 – €175).

Benieuwd welke signatuurgerechten van de twee chef-koks je deze zomer nog kunt proeven bij Beluga loves you? Je vindt het menu voor lunch & diner via www.belugalovesyou.nl.

Preuve

Na twee maanden samen in de keuken, maken Van Wolde en Servais er eind augustus samen nog een keer een groot feestje van. Ook tijdens het ’t Preuvenemint laten ze bezoekers van hun stand – die naar verluidt dit jaar groter is dan we zijn gewend van Beluga loves you – nog een keer proeven wat beiden in petto hebben. ’t Preuvenemint markeert eveneens het moment dat Van Wolde het stokje écht overdraagt aan zijn voormalig sous-chef en zich terugtrekt uit ‘zijn’ Beluga. In het voorjaar van 2020 zullen we Hans van Wolde terugzien achter de pannen van zijn nieuwe zaak: Brut 172 in Reijmerstok.

Beluga loves you – Plein 1992, 12 – www.belugalovesyou.nl