NOVO: snickersparfait met karamel en garnalen-popcorn

Ze hebben er sinds kort een bijzondere Chinese rijstwijn – zelf ontdekt in Hongkong. Het straffe drankje blijkt het verrassend goed te doen in de saus van de sappige racks van lammetjes van de Eperheide, die even op de BBQ hebben gelegen. De kangoeroe in eigen jus met zwarte knoflook en gemarineerde knolselderij is ongeëvenaard en de popcorn van tijgergarnalen met mangotartaar en zeewier die ze serveren is van een heel andere orde dan de gortdroge witgele knabbels die precies één deur verderop in de Euroscoop in papieren zakjes worden geschept.

Gasten die zich laten verrassen bij NOVO, het prettig eigenwijze restaurantconcept in Wyck, staan vaak versteld van wat er allemaal op tafel komt. Want zeg nou zelf: wanneer heb jij voor het laatst snickersparfait met gezouten karamel en chocolade-pinda gegeten? Of zoetzure rabarber met ijs en ‘levensechte’ Legopoppetjes?

Restaurant NOVO vestigde zich anderhalf jaar geleden in Maastricht met de bedoeling het culinaire aanbod in de gastronomische hoofdstad van Nederland te verrijken met iets nieuws. En dat is de beide eigenaren, Jareau van den Heuvel en Rodny Welters, nog gelukt ook. Een paar weken geleden werd hun geesteskindje NOVO door Maastricht Culinair, een van de twee belangrijkste restaurantclubs in Maastricht, verwelkomd als nieuw lid.

Dit omdat Van den Heuvel en Welters onmiskenbaar iets nieuws hebben weten toe te voegen aan de culinaire rijkdom van Maastricht, aldus het bestuur van Maastricht Culinair. ,,Ze bieden kwaliteit en zijn onderscheidend. Bij hun collega’s staan ze zeer goed aangeschreven, zowel op collegiaal gebied als op het gebied van de keuken die zij voeren.”

Het concept van NOVO komt erop neer dat gasten aan tafel een culinaire wereldreis maken en daarmee smaken en invloeden uit de hele wereld ontdekken. Op een manier die nog betaalbaar is ook, want voor het vijfgangenmenu dat wekelijks wisselt, rekenen ze bij NOVO slechts € 35,– Nieuw is de mogelijkheid om voor € 7,50 extra je kopje soep in te ruilen voor een wat steviger tussengerecht.

NOVO streeft ernaar voortdurend te blijven vernieuwen, al was het maar om de naam van de zaak – ‘ik vernieuw’ – constant alle eer aan te doen. Zo kunnen gasten kiezen voor een drankenarrangement (in plaats van het gebruikelijke wijnarrangement), met daarin naast wijn ook bijpassende bieren en cocktails, al dan niet alcoholvrij. Vergeet niet om aan het einde van de maaltijd een mooie espresso te bestellen. Dit zwarte goud wordt gezet van een speciaal samengestelde NOVO-blend en desgewenst aan je tafeltje bereid met een heel speciaal espressoapparaat. ,,Omdat uit eten gaan behalve lekker ook een beleving moet zijn.”

Lees meer over dit restaurant