OAK34: Beer, wine & BBQ met een Amerikaanse knipoog

Dat Maastricht met de dag smakelijker wordt, wisten we natuurlijk al. De opening van weer een bruisend eetplekje kon daarom niet lang uitblijven. OAK34 is zo’n nieuwe smakelijke plek. Het restaurant opent vandaag zijn deuren op het hoekje van de Markt en gaat een traditioneel Amerikaans BBQ-concept voeren.

Catchy eikenhout

Oak, oftewel eikenhout, staat bekend als een sterke houtsoort met een bewerkbaar karakter. ,,Alles wat we gaan serveren heeft wel een koppeling met eikenhout. Wat we zo leuk vinden is dat we bij alle gerechten en dranken die worden aangeboden een bepaalde standaard aanhouden, maar dat daarnaast altijd plek is voor originele afwijkingen en aanpassingen. Dat omvat eigenlijk de definitie van eikenhout’’, aldus Mitchel de Haas, bedrijfsleider van OAK34. Met de toevoeging van het huisnummer 34 is zo een catchy overkoepelende naam gevonden voor het nieuwe BBQ-concept op de Markt.

Oaky Amerika

Het idee om te barbecueën met ‘oak’ is anderhalf jaar geleden ontstaan. ,,We zijn toen gaan kijken wat we nog miste in de Maastrichtse horeca. We kwamen uiteindelijk uit op een traditionele Texaanse BBQ. Daar zijn we mee gaan spelen en zo is het concept en restaurant geboren.’’

Op de menukaart kunnen we dan ook ruige gerechten en dranken vinden met een knipoog naar het ‘Oaky Amerika’. Er wordt gebarbecued op eikenhout en daarnaast worden oak-gelaagde whisky’s, wijnen en bieren geserveerd. Als je uit gebarbecued bent, kun je op de patisseriekaart ook nog Amerikaanse worteltaart, cheesecake en Chocolate Chip Sunday terugvinden. Het zijn vooral uitdagende gerechtjes en drankjes die je niet zo snel ergens anders voorgeschoteld zult krijgen, volgens Mitchel.

Lekker BBQ’en

De eigenaren Pieter Hamel – van Peter’s Irish Pub aan de Kleine Gracht – en Sjirk de Romph hebben ervoor gekozen om vandaag open te gaan, maar in februari pas een grote officiële opening te organiseren. ,,We willen nu vooral lekker gaan barbecueën en bekend worden met elkaar en natuurlijk al onze producten. Het is zeker het proeven waard!’’ Ook op Tweede Kerstdag en Nieuwjaar zijn ze gewoon geopend met lekkere gerechten van de eikenhouten BBQ. Wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd en hebben alvast een ‘oaky date’ gepland!