Scharrels & Scharen: sappige kip & kraakverse kreeft

Na twee jaar van plannen, wachten en heel hard werken opende afgelopen zaterdag 4 juni eindelijk de deuren van Scharrels & Scharen. Via de social media raakte Maastricht de afgelopen weken al behoorlijk in de ban van de start van de chicken & lobster bar op het Vrijthof. De eigenaar spreekt dan ook van een geslaagde start. De kippetjes, kreeften en kreeftensaus werden afgelopen weekend met open armen ontvangen.

Kip en kreeft is niet per se een combinatie waar je je snel aan zult wagen. Bij Scharrels & Scharen wordt alles in het werk gesteld om dit te veranderen. Want kip en kreeft gaan ontzettend goed samen, aldus de eigenaar van Scharrels & Scharen. Hij rekent het tot zijn taak om Maastricht middels dit unieke concept kennis te laten maken met de beste kwaliteit kip en kreeften in alle varianten.

Op de kaart? Je raadt het vast wel: sappige kip & kraakverse kreeft. Elke dag opnieuw worden verse Canadese kreeften en Tante Door-kippen geleverd, Hollandse kippen die voor honderd procent antibioticavrij zijn). De gerechten die Scharrels & Scharen serveert zijn dus vers en homemade.

Naast de kip- en kreeftgerechten, de ‘signature dishes’, heb je in het restaurant of op het terras van Scharrels & Scharen tal van andere keuzes. Op de menukaart vind je van alles, van boterhammetjes en broodjes tot soepen en salades tot een heerlijke rib-eye steak of vegetarische gerechten. Ga je voor safe? Of laat je je verrassen door onder andere chickenwings in kreeftenfondue of de Club Sandwich Scharrels & Scharen?

Scharrels & Scharen is te vinden aan het Vrijthof 12. De zaak is 7 dagen per week geopend van 10 tot 22.30 uur en in het weekend zelfs tot 2 uur ‘s nachts.