Pieke Potloed: lekkernijen uit de stad van André Rieu

Een speciaal André Rieu-menu heeft hij niet. Is ook helemaal nodig. In elk geval niet om extra gasten aan te trekken, want bar-bistro Pieke Potloed in de Sporenstraat zit in deze Rieu-tijd de meeste dagen goed vol, zegt eigenaar Gilbèr Roijen.

Zijn ietwat verborgen eetgelegenheid, op slechts een minuutje lopen van het Vrijthof, is nét zo authentiek Maastrichts als de wereldberoemde Stehgeiger zelf. Dus waarom zou je in zo’n geval op culinair vlak dan niet de eerste viool spelen door de vele Rieu-fans in staat te stellen te proeven van al die mooie Maastrichtse gerechten op de kaart? ,,Ik ben ervan overtuigd dat onze gasten niet anders zouden willen”, aldus Roijen.

Wie de komende dagen Pieke Potloed aandoet, kan dan ook awwerwèts genieten van Mestreechs Zoervleis (15,50 euro), ’n gooj poorsie Mestreechse saté (met frietjes, salade en kroepoek; vanaf 16,50 euro), Werme Geitekies met mangodressing, stroopsaus en een notenmix (15,50 euro), Grottekies Croquette mèt Sjroepsajs (9,75 euro) en andere gerechten uit de Maastrichtse keuken.

Doen ze bij Pieke Potloed dan helemaal niets bijzonders. ,,Zeker wel”, zegt Gilbert Roijen. ,,We hebben de zaak en onze binnentuin extra feestelijk aangekleed, zodat de mensen nóg meer dan anders het gevoel hebben dat ze een feestelijk avondje uit zijn.”

Bekijk het complete menu van Pieke Potloed.