Restaurant-Mes-Amis-Maastricht-13

Preuvenemint 2017: Route du Vin Limbourgeois bij Mes Amis

Benieuwd hoe een houtgerijpte pinot noir van Limburgse bodem smaakt? Of een ‘champagne’ uit de eigen streek? Dan doe je er wellicht goed aan om vanaf komende donderdag wat tijd vrij te maken voor een bezoekje aan de stand van Wijnrestaurant Mes Amis op het Preuvenemint.

Het sympathieke huiskamerrestaurant in de Tongersestraat staat alweer jaren bekend om zijn uitgebreide aanbod aan Limburgse wijnen. Er staan er meer dan 30 op de kaart. Wat het nog extra bijzonder maakt is dat ze allemaal per glas (vanaf 6,95 euro) verkrijgbaar zijn.

Doel van deze aanpak is onder andere om zoveel mogelijk twijfelaars over de streep te trekken. Want hoewel de ontwikkelingen erg hard gaan, kunnen veel mensen nog altijd niet geloven dat de wijnbouw in Limburg werkelijk iets voorstelt. En dat terwijl de producten van sommige Limburgse wijnboeren zo goed zijn, dat ze gemakkelijk de concurrentie aankunnen met de wijnen die hun Duitse, Franse en Italiaanse collega’s produceren.

Wie uitgebreid kennis wil maken met de Limburgse wijnen is zoals gezegd deze week van harte welkom op het Preuvenemint. Bij de stand van Mes Amis (stand #3) is een wijnbar ingericht van waaruit je een heuse ‘Route du Vin’ langs een aantal Limburgse wijnhuizen kun ondernemen.

Een auto is niet nodig, want de producten van elf Limburgse wijnmakers staan er gebroederlijk naast elkaar. Het systeem is simpel: voor zes Preuvenelappen koop je een kaart die recht geeft op vier halve glazen Limburgse wijn. Je begint met een half glaasje huiswijn naar keuze. Vervolgens kun je je glas nog drie keer meenemen naar de wijnbar om hem opnieuw te laten vullen met ‘een half glas’. Daarbij kun je kiezen uit het hele assortiment.

Mes Amis wil met de actie laten zien waar het restaurant voor staat. ,,Mes Amis staat voor vriendschap”, zegt eigenaresse Annaline Doelen. ,,Met iedere vriendschap vier je andere, unieke gelegenheden, zowel kleine als grote. Een langverwacht weerzien, een succesvol project of simpelweg het feit dat je elkaar kent (en je even wilt laten zien dat je elkaar waardeert). Precies voor die – en nog veel meer – momenten biedt Mes Amis de ideale setting. Het zou mooi zijn als zoveel mogelijk mensen bij ons elkaar hun vriendschap tonen en zich tevens laten verrassen door de pareltjes van het Limburgse wijnlandschap.”

Restaurant-Mes-Amis-Maastricht-12