Rantrée opent zaak met 360-graden view op negende verdieping

Dat restaurant Rantrée zou gaan verhuizen was bekend. Maar dat chef-kok Ralph Hermans en gastvrouw Jennifer Silvius na vier jaar aan de Kesselskade letterlijk de sterren gaan opzoeken op een nieuwe plek mag een verrassing heten.

Medio november al gaan zij hun geluk beproeven op de negende verdieping van een nieuw luxehotel dat op dit moment in aanbouw is op Dormio Resort Maastricht. Dit luxueuze vakantieverblijf ligt pal naast Maastricht International Golf, de grensoverschrijdende golfbaan op de Dousberg. Op de negende verdieping van dit hotel wordt een panoramarestaurant gerealiseerd met een 360 graden uitzicht over de omgeving, zo hebben Ralph en Jennifer laten weten.

Voor Rantrée betekent de verhuizing een nieuwe mijlpaal. Toen in  2014 bekend werd dat zich aan de Kesselskade in Maastricht een nieuw restaurant zou vestigen onder de naam Rantrée, waren in de gastronomische wereld de verwachtingen al meteen hooggespannen. Niet zo vreemd: de eigenaren waren piepjong, maar golden ook in die tijd al als zeer getalenteerd. Chef Ralph Herman was bij de bekendmaking souschef bij sterrenrestaurant Kristalijn in Genk. Zijn echtgenote Jennifer werkte op dat moment in hetzelfde restaurant. Twee jaar eerder was zij door de vooraanstaande restaurantgids GaultMillau werd uitgeroepen tot ‘beste sommelier van België’. Ze waren nauwelijks in Maastricht geland of Michelin stond voor de deur om het duo met een Bib Gourmand te belonen.

Rantrée werd vervolgens geruime tijd getipt voor een Michelinster, maar door de aangekondigde verhuizing heeft Michelin in Brussel wellicht geoordeeld dat het te vroeg was. Vorig jaar diende het horecaechtpaar zelf bij Michelin het verzoek in om de Bib Gourmand te laten vallen. De zaak had hogere gastronomische ambities en kon daarom geen 3-gangenmenu voor minder dan 37 euro meer serveren, het uitgangspunt voor een Bib Gourmand. Nu ze bij Michelin weten dat het begrip ‘hogere ambities’ in het geval van Rantrée letterlijk moet worden genomen, zullen ze de zaak zeker in de gaten houden.

Lees meer