Restaurant Il Fiore van Maasmechelen naar Maastricht

Fantastisch nieuws voor liefhebbers van Bella Italia en de betere Italiaanse keuken: in het centrum van  Maastricht komt binnenkort een nieuwe Italiaanse top-zaak. De eigenaren van het bekende restaurant Il Fiore in Maasmechelen, dat twee jaar geleden tot veler verdriet de deuren sloot, maken zich op voor een glorieuze herstart aan de Kesselskade.

In november nemen de in Puglia geboren chef-kok Dino Bagnato en zijn vrouw Diana Pani hun intrek aan het pand waar op dit moment restaurant Rantrée gevestigd is. De zaak, die uiterlijk in de laatste week van november opengaat, krijgt opnieuw de naam Il Fiore, zo bevestigt Diana.

De komst van Il Fiore naar de Kesselskade is mogelijk geworden door de verhuizing van Rantrée. Dit restaurant – al vaker getipt voor een Michelinster – vestigt zich later dit jaar op de negende verdieping van een nieuw luxehotel dat op dit moment in aanbouw is op Dormio Resort Maastricht, een luxueus vakantieverblijf pal naast Maastricht International Golf, de grensoverschrijdende golfbaan op de Dousberg.

Het Italiaanse echtpaar staat te popelen om in Maastricht een nieuwe start te kunnen maken, bevestigt Diana Pani. ,,Op 2 november krijgen we de sleutel. We hebben officieel nog niets bekendgemaakt, maar we krijgen nu al veel reacties, ook van Maastrichtenaren die in het verleden vaker bij ons te gast waren. Ze zeggen nu dat ze blij zijn dat we naar hen toe komen.”

Diana en haar man Dino zijn geen onbekenden in de Maastrichtse horeca. Hij was veertien jaar lang chef-kok in het befaamde Italiaanse restaurant Mediterraneo in de Rechtstraat. Diana zelf werkte er zeven jaar in de bediening. In 2004 openden ze samen Il Fiore in Maasmechelen.

Dino verhuisde op veertienjarige leeftijd met zijn ouders naar Maasmechelen, waar hij een horeca-opleiding volgde. Zijn vrouw werd in Sardinië geboren, maar kwam als meisje ook in Maasmechelen terecht.

Het concept van Il Fiore zal – zoals vanouds bij Il Fiore – een hommage zijn aan de keuken van Puglia, ruwweg de hak van de Italiaanse laars en het stuk daarboven. Op de kaart komt onder meer een assortiment kleine hapjes, die stuk voor stuk herinneren aan de warme en gastvrije Zuid-Italiaanse regio. Veel producten zullen rechtstreeks worden betrokken uit Italië.