Restaurant SOFA gerecht

Restaurant SOFA pakt uit tijdens Maastricht aan Tafel

Gemarineerde zalm met yoghurtcrème, rettich en bergamon; zachtgegaarde kalfssukade met seizoensgroenten, aardappeltjes uit de oven en luchtige saus van paddestoelen. En als klap op de vuurpijl: een taartje van citroen met merengue, gemarineerd rood fruit en sorbetijs.

Loopt het water je al in de mond bij het lezen van al dit lekkers? Dan loont het wellicht de moeite om dit geweldige driegangenmenu (€25,55), samengesteld door chef-kok Jeroen Holten en zijn team, eens te gaan proeven bij SOFA, een culinair pareltje op een paar minuutjes rijden van het centrum van Maastricht.

Brasserie-bar-restaurant SOFA is een van de 24 Maastrichtse restaurants die van 6 tot en met 20 augustus deelnemen aan de al jaren uiterst succesvolle restaurantactie Maastricht aan Tafel.

Net als alle andere deelnemende restaurants serveert ook SOFA gedurende de actie een vastgesteld driegangenmenu voor de vaste prijs van € 25,55. Daarvan is € 0,55 bestemd voor de Stichting Stille Armen Maastricht. Deze organisatie steekt al sinds 1932 Maastrichtenaren die het moeilijk hebben, maar desondanks nooit klagen, de helpende hand toe. Dat doet ze onder meer door ze op kerstavond een feestelijk kerstpakket te schenken.

We mogen gerust stellen dat het speciale Maastricht aan Tafel-menu van SOFA een buitenkans is voor liefhebbers van de betere keuken die altijd al hebben overwogen om eens te gaan eten in dit charmante restaurant.

Het menu wordt geserveerd tijdens lunch en het diner. Ter vergelijking: normaal gesproken kost een driegangenmenu bij SOFA € 35,-. Al moet daar bij worden vermeld dat je in dat geval wel een vrij keuze hebt uit de excellente kaart.

Lees meer over dit restaurant

Restaurant SOFA interieur