Rozemarijn viert 10-jarig bestaan

Restaurant Rozemarijn, gelegen  in het centrum van Maastricht, viert dit jaar het 10-jarig bestaan. Chef Jeroen Raes voelt zich thuis op deze plek. „Maastricht is dynamisch geworden.. Er zijn veel drukke perioden, zoals in de feestmaand december, tijdens TEFAF, de concerten van André Rieu en ga zo maar door. Wij zitten hier prima.”

Vanwege die mijlpaal serveert Rozemarijn een speciaal 10-gangenmenu met onder meer de klassiekers tarbot en lamsvlees met rozemarijn. Inclusief wijnen en al de rest wordt daar €160 voor berekend. Maar degenen die 10 gerechten, ook al zijn het kleine porties, toch wat veel van het goede vinden, kunnen ook kiezen voor een kleiner aantal.

De keuken van Rozemarijn is al die jaren constant. Klassiek, puur, vers, met respect voor het product. „Je kunt allerlei stuntwerk bedenken, maar wij kiezen voor het eerlijke, we gaan vooral voor de smaak, niet in de eerste plaats voor het oog met allerlei snufjes. In die zin zijn we een beetje Belgisch ingesteld qua smaakbeleving.”

Het interieur van Rozemarijn is modern, met veel beleving vanwege de open keuken. Bij mooi weer is het terras op het pleintje achter de zaak een aangename ervaring, zowel voor de lunch als het diner. ‘s Avonds moeten de gasten er tijdig bij zijn, want om 23 uur dient van gemeentewege alles opgeruimd te zijn. „Tja, qua regelgeving is Maastricht soms minder Bourgondisch als je zou denken, maar we spelen er zo goed mogelijk op in.”

www.restaurant-rozemarijn.nl